Βρέθηκε ο επίγειος παράδεισος στην Μοζαμβίκη;

Βρέθηκε ο επίγειος παράδεισος στην Μοζαμβίκη;
Μια ζούγκλα ανεξερεύνητη, που κανένας στον κόσμο δεν γνώριζε την ύπαρξή της παρά μόνον ελάχιστα μέλη ντόπιων φυλών, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες χάρη στο Google Earth.

Σε υψόμετρο χιλίων επτακοσίων μέτρων στην καρδιά της ζούγκλας στην Μοζαμβίκη βρίσκεται το όρος Μάμπου που εντόπισε με τη βοήθεια του Google Earth ο Βρετανός επιστήμονας Τζούλιαν Μπέϊλις, βιολόγος στους Βασιλικούς Βρετανικούς κήπους στην περιοχή Κιου, λίγο έξω από το Λονδίνο.

Ο Μπέϊλις έψαχνε περιοχές ανεξερεύνητες με άγνωστη βιοποικιλότητα και τελικά πέτυχε τον στόχο του. Η πρώτη φορά που πήγε στην περιοχή ο Βρετανός βιολόγος ήταν το 2008 και από τότε την επισκέπτεται συχνά με την ομάδα του, καθώς όπως δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, υπάρχουν πολλοί χαμένοι κόσμοι στον πλανήτη που περιμένουν ακόμα να ανακαλυφθούν.

Ο Μπέϊλις και η ομάδα του ανακάλυψαν στο Μάμπου μέχρι τώρα 500 είδη φυτών και 126 δείγματα ζώων, μεταξύ των οποίων ένα νέο είδος χαμαιλέοντα, τρία νέα είδη φιδιών, τέσσερα νέα είδη πεταλούδων, ένα νέο καβούρι και πέντε είδη άγνωστων μέχρι σήμερα φυτών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...