Βραδιές ελληνικού ντοκιμαντέρ από τον Ιανό

Βραδιές ελληνικού ντοκιμαντέρ από τον Ιανό
«Στην ανάδειξη του ντοκιμαντέρ ως δυναμικού εργαλείου – αντίβαρου στις έτοιμες αλήθειες» στοχεύουν οι σκηνοθέτες της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον Ιανό, είχαν την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης

«Βραδιές ελληνικού ντοκιμαντέρ» θα μας κρατούν συντροφιά τις Πέμπτες  στον Ιανό μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον Ιανό.

Η αυλαία θα ανοίξει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου με τον  «Μανάβη» (2013), την ταινία οδοιπορικό του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στα χωριά της Νοτιοδυτικής Πίνδου μαζί με τον Νίκο Αναστασίου, μανάβη ο οποίος από τη δεκαετία του ’80 κάθε εβδομάδα, κάνει με το φορτηγάκι του ένα δρομολόγιο 75 χλμ.

Σειρά έχει (στις 17/10) το ντοκιμαντέρ «Ακρόπολη» (2007) της Εύας Στεφανή. Η προβολή θα συνεχιστεί με τη μικρού μήκους της ίδιας, «Τι ώρα είναι;» (διάρκ. 26′).

Στις 24 του μήνα στον Ιανό θα προβληθεί η εμβληματική ταινία «Αγέλαστος Πέτρα» (2000) του Φίλιππου Κουτσάφτη, μια παραγωγή που διήρκησε 10 χρόνια πάνω στο αρχαίο και σύγχρονο πρόσωπο της Ελευσίνας. Τέλος, στις 31 Οκτωβρίου θα δούμε το ντοκιμαντέρ της Λουκίας Ρικάκη «Τα λόγια της σιωπής», (2002).

Οι θεματικές, διαφορετικές κάθε μήνα, καλύπτουν αφιερώματα σε πρόσωπα και σε ζητήματα κοινωνικά, ιστορικά, επιστημονικά, οικολογικά, μέσα από το ευαίσθητο βλέμμα και τον προβληματισμό Ελλήνων κινηματογραφιστών.

«Σκοπός μας είναι η ανάδειξη του ντοκιμαντέρ ως δυναμικού εργαλείου – αντίβαρου στις «έτοιμες αλήθειες», λένε οι σκηνοθέτες της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον Ιανό, είχαν την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης.

Οι προβολές γίνονται κάθε Πέμπτη, ώρα 22 :30, με ελεύθερη είσοδο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...