Βρετανία: Δείτε τα τελευταία αποτελέσματα

Λονδίνο

Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα 269 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, έναντι 235 για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων οδεύει προς την ολοκλήρωση.

Η ηγέτης του Κόμματος των Ενωτικών (DUP) Αρλίν Φόστερ, δήλωσε ότι το κόμμα της θα καθορίσει τη θέση του, αφού γίνει γνωστό το συνολικό αποτέλεσμα των γενικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Βρετανία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι κανένας δεν επιθυμεί να δει το σκληρό Brexit, αλλά μία συμφωνία αποχώρησης, η οποία θα μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην Βόρεια Ιρλανδία,, αλλά και το πλαίσιο σχέσεων με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ τόνισε ότι το κόμμα της έλεγε πάντα ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνεργαστεί με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Άλεξ Σάλμοντ έχασε την έδρα του

Ο Άλεξ Σάλμοντ πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), πρωτεργάτης του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίησή της από τη Μεγάλη Βρετανία, έχασε την έδρα του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, γεγονός που συμβολίζει την ήττα που φαίνεται να έχει υποστεί το κόμμα.

Όπως ο Σάλμοντ, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, έτσι και ο δεύτερος τη τάξει του κόμματος, ο Άνγκους Ρόμπερτσον, έχασε την έδρα του, ενώ το SNP φαίνεται να κερδίζει 20 έδρες λιγότερες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αν και παραμένει πρώτο κόμμα στη Σκωτία.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/287657-Bretania-Deite-ta-teleytaia-apotelesmata ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...