Η «ινδική» μετάλλαξη σκότωσε 42 ανθρώπους το τελευταίο πενθήμερο στη Βρετανία – Μόνον οι 23 ήταν ανεμβολίαστοι
Από τις 7 Ιουνίου ως σήμερα, στη Βρετανία καταγράφηκαν 42 θάνατοι από την λεγόμενη «ινδική» μετάλλαξη του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία. Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει επικρατήσει στη Βρετανία -μάλιστα, το 90% των νέων κρουσμάτων έχουν μολυνθεί από την συγκεκριμένη παραλλαγή του ιού. Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν μέσα σε 28 ημέρες από την στιγμή που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι μεταξύ των 42 που έχασαν τη μάχη, περιλαμβάνονται και 12 πλήρως εμβολιασμένοι – και μάλιστα, όπως σημειώνει ο Guardian, είχαν παρέλθει 14 ημέρες από την λήψη της δεύτερης δόσης, επομένως θα έπρεπε να είχαν αποκτήσει υψηλή προστασία από την ασθένεια. Όπως είναι γνωστό, ωστόσο, οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της «ινδικής» μετάλλαξης, που είναι επίσης πολύ πιο μεταδοτική από την λεγόμενη «βρετανική» παραλλαγή του ιού, η οποία είχε αρχικά επικρατήσει στην Βρετανία.

Από τους υπολοίπους νεκρούς των τελευταίων ημερών λόγω «ινδικής» μετάλλαξης στην Βρετανία, οι 23 δεν ήταν εμβολιασμένοι και οι 7 είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου – και μάλιστα, είχαν περάσει πάνω από 21 ημέρες μετά από την λήψη της, πράγμα που σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες, παρέχει σχετικά υψηλή προστασία έναντι του κορωνοϊού.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...