Βρετανία: Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι

Ο Άρτσι Μπάτερσμπι, το εγκεφαλικά νεκρό 12χρονο αγόρι από τη Βρετανία που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, αφού οι γιατροί αποσύνδεσααν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.

Οι γονείς του Άρτσι είχαν ζητήσει να μεταφερθεί το αγόρι σε κέντρο περίθαλψης όπου θα είχε ένα «αξιοπρεπές τέλος», όπως επιθυμούσε η οικογένεια.
Προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις είχαν δώσει το δικαίωμα στους γιατρούς του 12χρονού που είναι εγκεφαλικά νεκρός, να αποσυνδέσουν τα μηχανήματα. Οι γονείς προσέφυγαν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αναστολή της απόφασης αλλά δήλωσε αναρμόδιο.

Τελευταία κίνηση, η προσφυγή των γονέων στη βρετανική Δικαιοσύνη για την μεταφορά του παιδιού εκτός νοσοκομείου. Ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των γιατρών ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

ant1news.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...