Βρετανία: Πιέσεις για να μη χαλαρώσει τα μέτρα δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον-Σήμερα οι αποφάσεις

Βρετανία: Πιέσεις για να μη χαλαρώσει τα μέτρα δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον-Σήμερα οι αποφάσεις
Βρετανία: Πιέσεις για να μη χαλαρώσει τα μέτρα δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον-Σήμερα οι αποφάσεις

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την άρση περιορισμών σε κάποιες περιοχές της Βρετανίας που παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων, ωστόσο η επιτροπή του NHS τον παροτρύνει να μην προχωρήσει σε αλλαγές των βαθμίδων.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις από υπουργούς του να χαλαρώσει τα μέτρα σε περιοχές με χαμηλό ιϊκό φορτίο και τον προειδοποιούν πως αν δεν το πράξει είναι πιθανό να προκληθούν ταραχές.

Λίγες ώρες αφότου έκλεισαν και πάλι οι παμπ και τα εστιατόρια στο Λονδίνο και σε ορισμένες άλλες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο Τζόνσον είπε ότι το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου, θα εφαρμοστεί. «Δεν θα ήταν σωστό, πιστεύουμε, να θεωρήσουμε εγκληματίες τους ανθρώπους εκείνους που έκαναν σχέδια και απλώς θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο με τους αγαπημένους τους» είπε, επιμένοντας ότι θα ήταν πιο ασφαλές να οργανωθούν «μικρές» γιορτές.

Ωστόσο χθες οι επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) τον κάλεσαν να επιδείξει «εξαιρετική προσοχή» προβλέποντας ότι αν χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην Αγγλία θα μπορούσε να προκληθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Νέα στοιχεία αποκάλυψαν περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο οπού τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσίασαν δραματική αύξηση, της τάξεως του 50%, σε μία μόνο εβδομάδα. Παρόλα αυτά ανώτεροι υπουργοί και εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας χθες το βράδυ πραγματοποίησαν μια ανασκόπηση του συστήματος βαθμίδων – με την πιθανότητα ορισμένων περιοχών να μετακινηθούν κατά ένα επίπεδο.

Ωστόσο, οι περισσότερες περιοχές αναμένεται να παραμείνουν στην τρέχουσα βαθμίδα τους μετά την αναθεώρηση της χθεσινής νύχτας, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ. Οι αποφάσεις θα κοινοποιηθούν στο Κοινοβούλιο αργότερα σήμερα. Τυχόν αλλαγές θα ισχύσουν από το Σάββατο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...