Βρετανία: Όχι σε εκλογές πριν από τον Νοέμβριο συμφώνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Όχι σε εκλογές πριν από τον Νοέμβριο αποφάσισαν οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Συζήτησαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σε μία νέα πρόταση για εκλογές από την κυβέρνηση, την ερχόμενη εβδομάδα, και παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε, το νομοσχέδιο για μία παράταση της προθεσμίας του Brexit θα έχει πάρει τη βασιλική έγκριση για να γίνει νόμος του κράτους. 

Μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Ουέστμινστερ, η επικεφαλής του Κόμματος Ουαλίας στο κοινοβούλιο, Λιζ Ρόμπερτς, επιβεβαίωσε την κοινή απόφαση, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η παρέλευση της ημερομηνίας της 31ης Οκτωβρίου και η παράταση του άρθρου 50. 

“Έχουμε μία ευκαιρία να ρίξουμε τον Μπόρις, να τον ανακόψουμε και να σταματήσουμε το Brexit. Και πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία” είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην κυβέρνηση να αγνοήσει το νόμο. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να συνέλθουν οι εργασίες της Βουλής γύρω στις 19 Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο Μπεν, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αιτηθεί από την ΕΕ μία παράταση στο Brexit, εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει συμφωνία και εάν δεν υπάρξει έγκριση του κοινοβουλίου σε έξοδο χωρίς συμφωνία. Με βάση τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων, δεν θα μπορέσουν να διεξαχθούν εκλογές πριν από τον Νοέμβριο. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν είτε να καταψηφίσουν ή να απέχουν από μία πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή εκλογών στα μέσα Οκτωβρίου, όπως και να μην προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα ούτε σε πρόταση μομφής. 

Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή μία πρόταση για διεξαγωγή εκλογών, απαιτείται συναίνεση των δύο τρίτων των μελών του κοινοβουλίου.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...