Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Επιθυμώ απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit

Χάμοντ

“Μια έξοδος που θα υποστηρίζει την εργασία και τις επενδύσεις”

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, επιθυμεί απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit για να υποστηριχθούν οι θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις, εξασφαλίζοντας μία νέα τελωνειακή συμφωνία με την Ε.Ε. χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στο εμπόριο.

Το Brexit σημαίνει ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και την τελωνειακή ένωση, αλλά ο ίδιος επιθυμεί μια έξοδο που θα υποστηρίζει την εργασία και τις επενδύσεις, όπως δήλωσε στο BBC.

«Όταν μιλάω για Brexit, το οποίο στηρίζει τις βρετανικές θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις της χώρας, εννοώ ένα Brexit, το οποίο αποφεύγει αυτό το χείλος του γκρεμού». Ένα τέτοιο Brexit, είπε, σημαίνει ότι «θα μεταβούμε απρόσκοπτα από την τελωνειακή ένωση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα σε μια νέα συμφωνία στο μέλλον, η οποία θα συνεχίσει να επιτρέπει την ροή των βρετανικών αγαθών όχι μόνο χωρίς δασμούς, γιατί στην ουσία οι δασμοί είναι ένα μικρό μέρος του προβλήματος, αλλά χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία».

Επιπλέον, ο Χάμοντ είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις συστάσεις ασφαλείας μετά την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Λονδίνο το 2009 αλλά θα περιμένει το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με την τραγωδία στο Grenfell Tower για να προβεί σε αλλαγές στους σχετικούς κανονισμούς.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται σφοδρές επικρίσεις μετά την πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα στο δυτικό Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους.

“Προφανώς λάβαμε υπ’ όψιν τις συστάσεις εκείνες. Εκτίμησή μου είναι ότι ανταποκριθήκαμε με σωστό τρόπο στις συστάσεις εκείνες», δήλωσε ο Χάμοντ.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι «δεν κωφεύει» απέναντι στις ενδείξεις ανησυχίας μεταξύ των ψηφοφόρων όσον αφορά τον σχεδόν δεκαετή έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες, ο οποίος δέχτηκε εκ νέου επικρίσεις έπειτα από την πυρκαγιά στο Λονδίνο.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν θα προωθήσει τις προγραμματισμένες περικοπές τριών δισ λιρών για την χρηματοδότηση των τοπικών αρχών, ο Χάμοντ είπε ότι θα επανεξετάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης υπό το φως του εκλογικού αποτελέσματος κατά την κατάθεση του επόμενου προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε επιτεθεί προεκλογικά στην κυβέρνηση για τους αυστηρούς ελέγχους της στις δημόσιες δαπάνες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/289030-Bretanos-YPOIK-Epithymo-aproskopte-metabase-sto-Brexit ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...