Βρούτσης: Επιχείρηση ζήτησε 1,8 εκατ. ευρώ για δώρο Πάσχα εργαζόμενου με μισθό 1.159 ευρώ το μήνα!

Βρούτσης: Επιχείρηση ζήτησε 1,8 εκατ. ευρώ για δώρο Πάσχα εργαζόμενου με μισθό 1.159 ευρώ το μήνα!

Ορισμένες επιχειρήσεις αιτήθηκαν εξωπραγματικά ποσά για το δώρο Πάσχα εργαζομένων, με σκοπό να «ξεγελάσουν» το σύστημα και να επωφεληθούν

Αιτήσεις για απίστευτα ποσά προκειμένου να πληρώσουν το Δώρο Πάσα με την κρατική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού έκαναν ορισμένες επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας στο Σκάι, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι επιχείρηση που ζήτησε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για το δώρο Πάσχα εργαζόμενου που είχε μισθό 1.159 ευρώ το μήνα!

Η περίπτωση αυτή δεν ήταν η μόνη και ο υπουργός ανέφερε και άλλα παραδείγματα, με αιτήσεις για ποσά που ξεκινούν από 320.000 ευρώ και φτάνουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, για εργαζόμενους με… κανονικούς μισθούς της τάξης των 1.000 και 1.500 ευρώ. 

Ο υπουργός είπε, ακόμη, ότι προφανώς δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος στην καταχώρηση της υποδιαστολής, αλλά για συνειδητή προσπάθεια να ξεγελαστεί το σύστημα.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ακόμη ότι προφανώς οι αιτήσεις αυτές δεν θα ικανοποιηθούν, αλλά οι εργαζόμενοι θα πάρουν κανονικά το δώρο Πάσχα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...