Βόλεϊ Γυναικών: Δε χάνει τη δεύτερη θέση η Ομόνοια

Άλλη μία νίκη πρόσθεσε στη φετινή της πορεία η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Αιγιαλέων με 3-0 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο. Με τη νίκη αυτή η Ομόνοια δύσκολα πλέον θα χάσει τη δεύτερη θέση που θα την οδηγήσει σε αγώνες μπαράζ με τους δευτεραθλητές των άλλων ομίλων για την πρόκριση στην τελική τετράδα.

Καθόλου εύκολο δεν ήταν το παιχνίδι με τον Αιγιαλέων, τουλάχιστον στο ξεκίνημά του. Τα πολλά λάθη των γηπεδούχων τα εκμεταλλεύτηκαν τα κορίτσια του Αιγίου και προηγήθηκαν αρχικά με 4-10 και στη συνέχεια με 8-13 και 10-14. Το καλό σερβίς της Σχίζα έφερε την ισοπαλία στο 14-14 ενώ ήδη η Ομόνοια είχε “μαζέψει” τα λάθη της και είχε μπει για τα καλά στον αγώνα. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ως το 21-20 αλλά με την Μπαλή στη θέση “ένα” το σετ πήγε στην Ομόνοια με 25-20. Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο σετ η Ομόνοια πήρε από νωρίς διαφορά στο δεύτερο (9-2) και παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα εντός του αγωνιστικού χώρου την κράτησε ως το τέλος (25-17) κάνοντας το 2-0. Το αρχικό 8-2 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ έγινε γρήγορα 9-7 με τον Αιγιαλέων να μειώνει. Παρότι η Ομόνοια πήρε νέο προβάδισμα πέντε πόντων (16-11) οι φιλοξενούμενες είχαν απάντηση πλησιάζοντας στο 17-16. Με τη Ράμμου να σερβίρει η διαφορά άνοιξε στο +7, το σετ πήγε στην Ομόνοια (25-17) και μαζί και η νίκη με 3-0 σετ καθώς επίσης και οι πολύτιμοι τρεις βαθμοί.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της έβδομης αγωνιστικής ο Απόλλωνας Ξυλοκάστρου νίκησε εύκολα με 3-0 την Ακράτα ενώ ο Οίαξ Ναυπλίου επικράτησε με 3-1 της Νέας Ιωνίας Κορίνθου. Έτσι στη βαθμολογία του δευτέρου ομίλου προηγείται το Ξυλόκαστρο με 21 βαθμούς, ακολουθεί η Ομόνοια με 16, Αιγιαλέων και Οίακας με 8, Ακράτα με 7, με τους Ακράτα-Αιγιαλέων να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Μαθηματικά η Ομόνοια θέλει ακόμα τέσσερις βαθμούς για να μην εξαρτάται από κανένα αποτέλεσμα, έχοντας να παίξει και με τον ουραγό της βαθμολογίας που πρακτικά σημαίνει πως της αρκεί ένας βαθμός στα δύο παιχνίδια με Ξυλόκαστρο και Οίακα. Βέβαια, αναλύοντας τα έως τώρα αποτελέσματα δύσκολα θα χάσει τη δεύτερη θέση ακόμα και αν δεν πάρει ούτε αυτόν.

Μετά τη νίκη επί του Αιγίου η Ομόνοια άρχισε να κρυφοκοιτάζει την κατάταξη και στους άλλους δύο ομίλους της κατηγορίας της. Έτσι στον πρώτο όμιλο του Τοπικού των γυναικών της ΕΣΠΕΠ η Παναχαϊκή 2014 έχει καπαρώσει την πρώτη θέση ενώ για τη δεύτερη μάχονται η Αρχαία Ολυμπία με τον Ζακυνθινό. Στον τρίτο όμιλο Σπαρτιατικός και Απόλλων Καλαμάτας θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις αλλά μένουν τρεις αγωνιστικές για να δούμε με ποια σειρά.

Μετά από τρεις σερί εντός έδρας αναμετρήσεις η Ομόνοια θα αγωνιστεί αυτή την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Ξυλόκαστρο κόντρα στον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Κατσούδα, Δημοπουλου Π., Τριανταφύλλου, Σχίζα, Μπινιχάκη, Μπαλή, Ράμμου, Νάκη, Κατσαρού-Λαβέρ, Τσαμπά, Δημοπούλου Λ.

Α.Ο. Αιγιαλέων: Γαλάνη, Καίφα, Τσίναρη, Βλάχου, Τσουρή, Γκλαβά, Ρηγοπούλου, Δελόττη.

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...