Βόλεϊ Γυναικών: Πολύτιμος βαθμός με Μεσσηνιακό…Φωτό

IMG_7928Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια εντός έδρας έπαιξε για τη φετινή χρονιά ο ΠΑΣ Ναυπάκτου κόντρα στον πολύ καλό Μεσσηνιακό και αν και ηττήθηκε με 2-3 σετ πήρε έναν βαθμό πολύτιμο για τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί 2-0 σετ χάνοντας τον επιπλέον βαθμό στο τέλος στις λεπτομέρειες.

Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του αθλήματος που βρέθηκαν στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο που κράτησε συνολικά 2 ώρες και 25 λεπτά. Ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ξεκίνημα με 5-10 αλλά σταδιακά μείωσε τη διαφορά φτάνοντας στο 18-20. Εκεί με ένα σερί 6-0 φάνηκε πως θα καθάριζε το σετ φτάνοντας στο σετ μπολ με 24-20 με τη Λιάκου να πιέζει στο σερβίς. Ο Μεσσηνιακός έσπασε τα τέσσερα πρώτα σετ μπολ του ΠΑΣ ισοφαρίζοντας 24-24 που είχε ευκαιρίες να τελειώσει το σετ άλλες δύο φορές στο 25-24 και το 26-25 χωρίς να τα καταφέρει. Το κορίτσια του Σταύρου Σταματόπουλου ψύχραιμα στο τέλος του σετ πήραν τους δύο κρίσιμους πόντους που χρειαζόντουσαν κατακτώντας το με 28-26. Πιο εύκολη ήταν η επικράτηση για τον ΠΑΣ στο τρίτο σετ. Αν και στη αρχή βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ γρήγορα πήρε τα ηνία του αγώνα και με πολύ καλό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση πήρε το σετ με 25-19 κάνοντας το 2-0.

Ο Μεσσηνιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η προπονήτριά του έβαλε στον αγώνα τις έμπειρες Σουρή, Νταγιοπούλου και Φωτεινάκη ανεβάζοντας κατά πολύ την ποιότητα της ομάδας της. Ο ΠΑΣ δεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στο τρίτο σετ, κάτι που ο Μεσσηνιακός εκμεταλλεύτηκε παίρνοντάς το με άνεση, 16-25 και μειώνοντας σε 2-1. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ στο τέταρτο σετ. Ο Μεσσηνιακός πήρε ελαφρύ προβάδισμα 10-13 με τον ΠΑΣ να απαντά και να προσπερνά 15-13. Οι καλαματιανές απάντησαν με σερί 0-9 κάνοντας το 15-22 και παρότι ο ΠΑΣ μείωσε σε 20-22 δεν κατάφερε να γυρίσει το σετ με τις φιλοξενούμενες να το παίρνουν με 21-25 και να στέλνουν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο τάι μπρέικ. Ο ΠΑΣ πήρε οριακά την περιστροφή με 8-7 και έφτασε λίγο πριν το τέλος να προηγείται με 12-8. Έξι συνεχόμενοι πόντοι έδωσαν δύο ματς μπολ στον Μεσσηνιακό που έκανε το 12-14 με τον ΠΑΣ να σπάει και τα δύο κάνοντας το ίδιο και στο 14-15 και το 15-16. Έφτασε μάλιστα πολύ κοντά στη νίκη όταν πήρε αυτός το ματς μπολ με 17-16 αλλά η ομάδα της Καλαμάτας χρησιμοποιώντας την εμπειρία της πήρε τους πόντους που χρειαζόταν για να κατακτήσει το σετ με 17-19 και να πάρει το παιχνίδι με 3-2 σετ.

Με τη νίκη αυτή ο Μεσσηνιακός διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ενώ ο ΠΑΣ έπιασε στην πέμπτη θέση το Άργος στους 8 βαθμούς. Βαθμό κατάφερε να πάρει και η Ολυμπιάδα στην Κόρινθο στην ήττα της με 3-2 φτάνοντας τους 5 ενώ η Παναχαϊκή δεν έπαιξε με την ΕΑΠ και έμεινε στην ουρά της βαθμολογίας με 4 βαθμούς. Στην πρώτη θέση έχοντας ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες παρέμεινε ο Απόλλωνας ενώ την τετράδα συμπληρώνουν ΕΑΠ και Κόρινθος.

ΠΑΣ Ναυπάκτου (Σταύρος Σταματόπουλος): Θεοδωροπούλου, Φαφουτάκη, Πατακοπούλου, Ξάνθη, Αρβανίτη, Σχίζα, Πρίφτη, Λιάκου, Ράμμου, Τσβετκόβα, Λάζαρη.

ΓΣ Μεσσηνιακός (Σουρή): Ιωσηφίδη, Εξηνταβελόνη, Τζούλου, Νταγιοπούλου, Γεωργακοπούλου, Σουρή, Φωτεινάκη, Σιρίνινα, Δολγύρα, Σαμπάτη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...