Βόλεϊ: Διπλή νίκη για τους παμπαίδες


   Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε η ομάδα παμπαίδων της Ομόνοιας στο  αντίστοιχο ηλικιακό  πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ. Νίκησε την Παρασκευή 4 Μαΐου στη Ναύπακτο τον Θησέα Πάτρας με 3-2 ενώ την επομένη επικράτησε της Παναχαϊκής στην Πάτρα με 3-0.

Στο πρώτο παιχνίδι η Ομόνοια, αν και βρέθηκε να χάνει στο κλειστό  του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου με 0-2 στα σετ από τον Θησέα, κατάφερε να το γυρίσει  και τελικά να κερδίσει με 3-2.

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση η ομάδα της Ναυπάκτου βρέθηκε να προηγείται με 5 πόντους διαφορά στο 13-8 κάτι που γρήγορα άλλαξε. Η ομάδα του Θησέα εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των αντιπάλων, ισοφάρισε σε 14-14, πήρε προβάδισμα στο 17-18 και το κράτησε ως το τελικό 22-25. Πολύ κακή  ήταν η εικόνα των γηπεδούχων και στο δεύτερο σετ. Με πολλά  χαμένα σερβίς, λάθη στις επιθέσεις, μέτριες πάσες από τους πασαδόρους και κακή αμυντική λειτουργία, έβαλαν τον Θησέα γρήγορα μπροστά στο σκορ με 7-13 μετά από ένα σερί 0-8 έχοντας τον Δεπούντη στο σερβίς, πήραν προβάδισμα που δεν έχασαν, παρά το ότι η Ομόνοια σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης μείωσε σε 19-22. Το τελικό 19-25 έδωσε  στον Θησέα σαφές προβάδισμα για τη νίκη αφού προηγήθηκε με 0-2 σετ.

Τελείως διαφορετική ήταν όμως η εικόνα της Ομόνοιας στο υπόλοιπο του αγώνα. Μειώνοντας κατά πολύ τα λάθη, κρατώντας τις σωστές θέσεις στην άμυνα και πιέζοντας στο σερβίς, πήρε τα ηνία του αγώνα και οργάνωσε με αξιώσεις την αντεπίθεσή της. Το 25-14 με το οποίο πήρε το σετ είναι χαρακτηριστικό των ελαχίστων λαθών που έκαναν οι γηπεδούχοι. Στο τέταρτο σετ η ομάδα της Ναυπάκτου άρχισε να βάζει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της, παίζοντας πολύ καλά στην επίθεση αλλά και σταματώντας τους αντιπάλους της, άλλοτε με μπλοκ και άλλοτε με καλές άμυνες. Γρήγορα έγινε το 25-14 και η ισοφάριση σε 2-2 στα σετ. Με την ψυχολογία σαφώς υπέρ τους οι γηπεδούχοι συνέχισαν με καλό ρυθμό και στο τάι μπρέικ. Πήραν αρχικά την περιστροφή 8-5 και χωρίς να χάσουν ούτε πόντο από εκεί και μετά, καθάρισαν το σετ με 15-5 και πήραν το παιχνίδι με 3-2 στα σετ. Η νίκη αυτή έδωσε δύο βαθμούς στην Ομόνοια και έναν βαθμό στον Θησέα, κάτι που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη.

Εύκολο απόγευμα είχε η Ομόνοια το Σάββατο 5 Μαΐου στο κλειστό της Παναχαϊκής στην Πάτρα. Νίκησε 0-3 την ομώνυμη ομάδα κάνοντας ένα αρκετά καλό παιχνίδι και απέσπασε κολακευτικά λόγια από τους παράγοντες της πατρινής ομάδας, το αντρικό της οποίας βρίσκεται στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Παίζοντας πολύ σοβαρά στο πρώτο σετ και με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης οι μικροί της Ομόνοιας επικράτησαν σε όλους τους τομείς του αντιπάλου τους, παίρνοντας το σετ με 8-25. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, έως ότου έφτασε η ώρα του Παύλου στο σερβίς. Με 11 συνεχόμενους πόντους ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας να βάλει στον αγωνιστικό χώρο και παιδιά που δεν έχουν πολλούς αγώνες στο ενεργητικό τους. Παρά τις πολλές αλλαγές που ακολούθησαν η κατάσταση δεν άλλαξε και η Ομόνοια πήρε το σετ με 17-25. Τα δύο εύκολα σετ δημιούργησαν χαλαρότητα στους φιλοξενούμενους που μπήκαν πολύ νωθρά στο τρίτο σετ κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη. Γρήγορα όμως επανήλθαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, επικράτησαν με 14-25 και κέρδισαν το παιχνίδι 0-3 σετ κατακτώντας το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.

 

Στα δύο παιχνίδια της Ομόνοια Ναυπάκτου αγωνίστηκαν οι: Νούλας, Κόγγος, Κόκκαλης, Παύλου, Καρύδης, Μέτσης, Λουκάς, Κομάνι και Κεχαγιάς.

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...