Βόλεϊ: Εκτός final four στο photo finish οι παμπαίδες

Δεν μπόρεσαν να περάσουν στην τελική τετράδα οι παμπαίδες της Ομόνοιας παρότι κατάφεραν να τελειώσουν το πρωτάθλημα με μόλις μία ήττα. Ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση του Α’ Ομίλου με Ολυμπιάδα και Θησέα αλλά υστέρησαν των πατρινών ομάδων στα σετ και έτσι έμειναν εκτός final four, παρά τις πολύ καλές φετινές τους εμφανίσεις.

Οι μικροί της Ομόνοιας έκαναν το καθήκον τους την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Την περασμένη Παρασκευή νίκησαν 0-3 μέσα στο κλειστό του Αντιρρίου τον τοπικό Φαέθωνα και το μόνο που τους έμενε ήταν να περιμένουν τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων. Μεγάλη ήταν η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε Ομόνοια και Φαέθωνα, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα. Η ομάδα της Ναυπάκτου προηγήθηκε στην πρώτη θέση του σερβίς με 0-4, ενώ στη δεύτερη περιστροφή ήταν κιόλας μπροστά 1-12. Στο 3-13 ο προπονητής  είχε βάλει στον αγωνιστικό χώρο και τους τρεις αναπληρωματικούς του, που δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν το σετ με 9-25. Ακόμα πιο εύκολο ήταν το έργο της Ομόνοιας στο δεύτερο σετ που επικράτησε με 5-25. Ενδιαφέρον απέκτησε το παιχνίδι στο τρίτο σετ. Ξεκινώντας με τη μισή βασική ομάδα εκτός αγώνα η Ομόνοια, με ένα σχήμα που πρώτη φορά δοκιμαζόταν, δυσκολεύτηκε στην αρχή να κρατήσει τις θέσεις στην άμυνα, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά του Φαέθωνα όχι μόνο να κρατήσουν την επαφή τους με το σκορ, αλλά να περάσουν και μπροστά με 14-11. Από εκεί και μετά όμως με ένα σερί 0-7 η Ομόνοια προηγήθηκε 14-18 και κράτησε το προβάδισμα ως το τελικό 20-25. Λιγοστός ο κόσμος στις κερκίδες του κλειστού του Αντιρρίου, που έδωσαν όμως ωραίο χρώμα στην αναμέτρηση.

 

Ομόνοια Ναυπάκτου: Νούλας Απόστολος, Κόγγος Νίκος, Κόκκαλης Δημήτρης, Παύλου Κωνσταντίνος, Καρύδης Γιώργος, Μέτσης Σπύρος, Λουκάς Κωνσταντίνος, Κομάνι Εμίλιο, Κεχαγιάς Κωνσταντίνος.

 

Φαέθων Αντιρρίου: Καλουδιώτης, Καλαβρουζιώτης Χ., Αλεξόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Καλαβρουζιώτης Θ., Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος Χ., Καραδήμας, Ζαννίδης.

 

Παρά την άνετη νίκη, οι μικροί της Ομόνοιας είχαν μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα του αγώνα ΕΑΠ-Θησέας που θα έκρινε τη δεύτερη θέση και διεξαγόταν ταυτόχρονα με το παιχνίδι του Αντιρρίου. Η Ομόνοια περνούσε δεύτερη μόνο σε περίπτωση ήττας του Θησέα και το παιχνίδι στο γήπεδο της ΕΑΠ δεν έλεγε να τελειώσει. Ο νικητής αναδείχθηκε στο tie break με τον Θησέα να κερδίζει 3-2 και να παίρνει την πρόκριση για την τελική τετράδα. Η λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρήκε Ολυμπιάδα, Θησέα και Ομόνοια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς με την Ολυμπιάδα να κατατάσσεται πρώτη με 5-4 σετ υπέρ της στα μεταξύ τους παιχνίδια, τον Θησέα με 5-5 σετ και την Ομόνοια με 4-5 σετ.

Η τελική κατάταξη άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στους μικρούς της Ομόνοιας που από τη μία πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις αποσπώντας κολακευτικά σχόλια ακόμη και από τους αντιπάλους, ωστόσο δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε ένα πλασάρισμα στην προνομιούχο πρώτη δυάδα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...