«Βόμβα» από ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος-Κάντε απολύσεις!!

«Βόμβα» από ΔΝΤ: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος-Κάντε απολύσεις!!
Καταρρίπτει τις κυβερνητικές θριαμβολογίες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν.
Χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος αν και επισημαίνει ότι, το πρόγραμμα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο έως το 2014 αλλά υπογραμμίζει πως είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με μία πρόσθετη χρηματοδότηση από τις αρχές του 2015.

Εξάλλου εκτιμά ότι, η Ελλάδα ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό την περίοδο 2015-2016  που θα αγγίξει τα 9,5 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε δε πως το σημαντικό είναι ότι η ευρωζώνη αναγνώρισε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα μείωσής του στο μέλλον.

Ο Πολ Τόμσεν είναι ξεκάθαρος στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο τις οποίες ζητεί επιτακτικά, υποστηρίζοντας πως η εφεδρεία απέτυχε. 

«Οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει στα σχέδια για τη μείωση προσωπικού. Δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν 27.000 προσωπικό στο νέο σύστημα της κινητικότητας, ένα διάδοχο σχήμα της ουσιαστικά ουδέποτε εφαρμοσθείσης εργασιακής εφεδρείας. Ξεκίνησαν την κινητικότητα μεταφέροντας εκεί 2.000 προσωπικό ως προαπαιτούμενη δράση (που ωστόσο απέχει πολύ από τις 15.000 που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί σε εργασιακή εφεδρεία ως τα τέλη του 2012). Απαιτούνται τώρα σχέδια για απολύσεις», σημειώνεται στην έκθεσή του.

Επίσης προτείνει τη μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης και περαιτέρω περικοπές κοινωνικών επιδομάτων.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...