Βόμβα στη Formula 1 – Ποια ομάδα αποχωρεί!

Βόμβα στη Formula 1 – Ποια ομάδα αποχωρεί!
F!

Προκειμένου να δώσει έμφαση και να επιταχύνει την εξέλιξη τεχνολογιών, όπως η ηλεκτροκίνηση και οι κυψέλες καυσίμου που άπτονται του στόχου της για προϊόντα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, η Honda γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει ως προμηθευτής κινητήρων ομάδων της F1 μετά το τέλος της σεζόν του 2021.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του CEO της Honda, Takahiro Hachigo η απόφαση ελήφθη το Σεπτέμβριο, είναι τελική και δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος η απόφαση δεν οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού αλλά «στην μακροπρόθεσμη δέσμευση μας για την εξέλιξη προϊόντων με μηδενικούς ρύπους».

Υπενθυμίζεται ότι η Honda επανεντάχθηκε στο ρόστερ της F1 το 2015 ως προμηθευτής κινητήρων της Red Bull η οποία σχολίασε την απόφαση, δια στόματος του επικεφαλής της, Christian Horner ως εξής: «Κατανοούμε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση για την Honda Motor Co. Αντιλαμβανόμαστε επίσης και κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους ελήφθη. Η αλλαγή που συντελείται στην αυτοκινητοβιομηχανία οδήγησε την Honda στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της και την ανακατανομή των πόρων της».

Σημειώνεται ότι εκτός από την Red Bull η Honda παρείχε κινητήρες και στην ομογάλακτη Alpha Tauri. Με δεδομένες τις πρόσφατες νίκες των δύο ομάδων στο ιταλικό και στο βρετανικό επετειακό GP ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει τον τίτλο του μοναδικού προμηθευτή κινητήρων που έχει νίκες με δύο διαφορετικές ομάδες στη νέα, υβριδική εποχή της F1 η οποία σε κάθε περίπτωση και βάσει αποτελεσμάτων «ανήκει» στην Mercedes-Benz.

«Αν και νιώθουμε απογοητευμένοι για την μη συνέχιση της συνεργασίας μας με την Honda, δηλώνουμε υπερήφανοι για τις κοινές μας επιτυχίες που συνοψίζονται σε πέντε νίκες και 15 θέσεις στο βάθρο για αμφότερες τις ομάδες της Red Bull», συμπλήρωσε ο Christian Horner.

Η αποχώρηση της Honda περιορίζει τους προμηθευτές κινητήρων στην F1 σε τρεις (Ferrari, Renault και Mercedes) μειώνοντας τις επιλογές της Red Bull η οποία προς το παρόν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για τo μέλλον, έχοντας ωστοσο εκφράσει εμπράκτως τη δέσμευσή στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι η Red Bull έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν τόσο με τη Renault με την οποία κέρδισε τρεις τίτλους σερί όσο και με την Ferrari η οποία όμως την φετινή περίοδο δεν έχει την απαιτούμενη ανταγωνιστικότητα.

Σε ό,τι αφορά στην Mercedes-Benz εκτός από την φερώνυμη ομάδα, κινητήρες της χρησιμοποιούν οι ομάδες της Racing Point, της Williams ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα παρέχει κινητήρες και στην McLaren της οποίας προμηθευτής είναι για φέτος η Renault.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...