“Βόμβα”: Στους Rockets ο Chris Paul!

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμενόταν η απόφαση του Chris Paul αλλά και του Blake Griffin που είχαν δηλώσει πως θα αποχωρήσουν από τους Κλίπερς με τις περισσότερες ομάδες του NBA να “σφάζονται” για να εξασφαλίσουν την υπογραφή τους.

Ο Griffin έχει δηλώσει πως αν αποχωρήσει ο συμπαίκτης του, Paul, τότε πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην Καλιφόρνια.

Η “βόμβα” έσκασε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου. Ο Chris Paul έκανε opt-in στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (24.268.959 δολάρια) και στη συνέχεια παραχωρήθηκε με ανταλλαγή από τους Los Angeles Clippers στους Houston Rockets που με τη σειρά τους έστειλαν στην αντίθετη κατεύθυνση τρεις παίκτες: Τον Patrick Beverley, τον Lou Williams και τον Sam Dekker, μαζί με το draft pick πρώτου γύρου του 2018, αρκεί αυτό να μην είναι στην πρώτη τριάδα.

Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε πως ο Chris Paul θα κάνει opt-out για να μείνει ελεύθερος. Συναντήθηκε με τους παράγοντες των Clippers και τους ενημέρωσε σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowski πως στη συνέχεια θα υπογράψει στους Rockets. Εκείνοι του ζήτησαν να μην το κάνει, αλλά να επιλέξει τη λύση του opt-in, ώστε στη συνέχεια να τον ανταλλάξουν και να μην τον χάσουν για το απόλυτο τίποτα. Ο πολύπειρος άσος συμφώνησε και το απόγευμα της Τετάρτης προέκυψε η ανταλλαγή του με όχι έναν, αλλά τρεις παίκτες!

Ο Paul είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τους Clippers, στους οποίους έμεινε έξι σεζόν και είχε 18.8 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 9.8 ασίστ και 2.2 ασίστ ανά 33.9 λεπτά συμμετοχής σε 409 αγώνες κανονικών περιόδων. Ο James Harden τον είχε “ψήσει” να μετακομίσει στο Houston, που ήθελε ένα upgrade στη θέση του point guard ώστε να μην έχει συνεχώς τη μπάλα στα χέρια του ο “Μούσιας”.

Πλέον, ο ρόλος του βασικού άσου των Clippers πηγαίνει στον Patrick Beverley που πριν από δυο μέρες κέρδισε το “Hustle Award”, με τον Lou Williams να διεκδικεί τη θέση του βασικού shooting guard μαζί με τον Jamal Crawford, καθώς ο JJ Redick δύσκολα θα μείνει στο Los Angeles. Ο Dekker θα είναι ρολίστας, ενώ τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Blake Griffin που είναι free agent.

Όπως και να έχει, αυτό το trade δείχνει win-win… win καθώς και οι Rockets που πήραν έναν super-star για να πλαισιώσει-συμπληρώσει τον James Harden στα guard, ενώ οι Clippers που δεν τον έχασαν για το τίποτα και βάζουν στο roster τους δυο παίκτες πεντάδας.

Το τρίτο “win” ανήκει στον ίδιο τον Paul φυσικά που κάνοντας opt-in παραμένει… ζωντανός για να υπογράψει νέο συμβόλαιο 205.000.000 δολαρίων.

Στόχος τώρα… ο Paul George

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, μετά τον Paul, στόχος του Morey είναι ο Paul George και μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως ο παράγοντας των Rockets θα κάνει άμεσα κίνηση για να τον αποκτήσει από τους Indiana Pacers που ούτως ή άλλως τον έχουν βγάλει στο σφυρί εδώ και μερικές εβδομάδες. Στο Houston ονειρεύονται μια τριάδα με τους Paul, Harden, George και από εκεί και πέρα θα περιμένουν τις εξελίξεις για να δουν πόσο εφικτό είναι να βάλουν και τέταρτο superstar στο roster τους. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο τέταρτος θα είναι ο Carmelo Anthony, αν φυσικά καταφέρει να αποδεσμευθεί από τους New York Knicks.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/290565-Bomba-Stoys-Rockets-o-Chris-Paul ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...