«Βόμβες» Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή: Δεν έχει νομιμοποιητική βάση η κυβέρνηση με Καμμένο

«Συγγενέστερος σύμμαχος μας το ΠΑΣΟΚ και ας… βρωμάει»…

«Φωτιές» άναψε η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή , ο οποίος εκτόξευσε βέλη τόσο για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αλλά και για το Πρόγραμμα προτείνοντας μονομερη νομοθετική πρωτοβουλία σε υγεία, εκατό δόσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, «μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε πως «είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δις. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;»

«Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης»

Αναφερθείς στη διαπραγμάτευση, σημείωσε πως  δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. «Κάνουμε; Το αίμα που σταξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως «Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», είπε και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει  να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης».

Τέλος, ο πρώην υπουργός είπε πως « Ο συγγενέστερος σύμμαχος μας έστω και αν βρωμάει είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε της πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...