Βόρεια Μακεδονία: Η 30η σημαία που κυματίζει πλέον στο ΝΑΤΟ

Βόρεια Μακεδονία: Η 30η σημαία που κυματίζει πλέον στο ΝΑΤΟ
Βόρεια Μακεδονία: Η 30η σημαία που κυματίζει πλέον στο ΝΑΤΟ


01/04/2020 – 08:39

Η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας είναι η 30η σημαία που κυματίζει έξω από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς η χώρα εντάχθηκε και επίσημα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ολοκληρώνοντας και το τελευταίο βήμα στη διαδικασία προσχώρησης. Οι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλιά τους.

«Στιγμές όπως αυτή, φίλοι και σύμμαχοι είναι πιο σημαντικοί από ποτέ. Και η Βόρεια Μακεδονία έχει τώρα τους καλύτερους φίλους στον κόσμο. Είμαστε όλοι πιο ασφαλείς και πιο δυνατοί μαζί παρά μόνοι μας. Επομένως καλωσήρθατε στο ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είναι ένας θρίαμβος για την μακεδονική κοινωνία και για όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας. Γραμματέα Στόλτενμπεργκ ανυπομονούμε να πάρουμε θέση στις δομές του ΝΑΤΟ. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο μας, να συνεισφέρουμε στην επιτυχή λειτουργία του οργανισμού μας», τόνισε ο Ζόραν Τόντοροβ, επιτραμμένος της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο επόμενος στόχος της γειτονικής χώρας είναι να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλες οι χώρες μέλη πριν από λίγες ημέρες. Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια, όπως συμβαίνει για την ένταξη κάθε νέου μέλους.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...