H ιδιοκτησία στη Ναύπακτο είναι πολύ ακριβή και αυτό συμβαίνει γιατί δεν προχωρούν οι επεκτάσεις ένθεν κι ένθεν της πόλης.

Αυτό τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Ναυπάκτου,ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας.

Ο κ.Γκίζας,τόνισε την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών των επεκτάσεων οικισμών,ιδιαιτέρως όσων έχουν ξεκινήσει από τις δεκαετίες του 60 και μετά,όπως είναι αυτός της Ναυπάκτου,οι οποίοι στην πράξη θα δώσουν περισσότερους και καλύτερους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι μέσω των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπλασης και απόδοσης στους πολίτες.

Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί προτεραιότητα προς αυτή την κατεύθυνση σημείωσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας,τονίζοντας ότι ήδη στο αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται ολοκληρομένος φάκελος με τις ένθεν κι ένθεν επεκτάσεις της πόλης.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο Τσώνη και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου (ΑΕΙ) «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Καινοτομίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» ΕΣΠΑ 2014-2020, στον Τομέα προτεραιότητας Πολιτισμός – Τουρισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες με συντονιστή το ΕΜΠ, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ & Μέλος ΔΕ ΤΕΕ κ.Αντωνία Μοροπούλου σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τον Πρόεδρό του κ.Γιώργο Στασινό.Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριος Φαρμάκης,ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κ.Σ.Μπλέτσας,ενώ συμμετείχε η Υφυπουργός Τουρισμού κ.Σοφία Ζαχαράκη,ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Ε. Μπακογιάννης,ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ.Δ. Παπαγιαννίδης,η Έφορος Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας κ.Ολυμπία Βικάτου,ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.Θ.Βασιλόπουλος,ο Δήμαρχος Δωρίδας κ.Γιώργος Καπεντζώνης,Δήμαρχος Ξηρομέρου κ.Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ.Γιώργος Κατσούλας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...