Β.Γκίζας:Αυτή είναι η Ναύπακτος που θέλουμε

Το 2022 Lepanto Formula Kite European Championship είναι το όραμα που έγινε πραγματικότητα.

Πριν από τρία περίπου χρόνια μοιράστηκα με τον προσωπικό μου φίλο Spyros Krotsis την επιθυμία μου να φιλοξενήσουμε στη Ναύπακτο έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, ώστε η πόλη μας να στρέψει επιτέλους το βλέμμα της στη θάλασσα.

Μετά από αρκετές συζητήσεις ήρθαμε σε επαφή με τους υπευθύνους της Παγκόσμιας Κλάσης Αετοσανίδας (International Kiteboarding Association), στην οποία ο Σπύρος είναι Αντιπρόεδρος. Ο Γενικός Γραμματέας και Class Manager Marcus Schwendtner από την πρώτη στιγμή που μας επισκέφθηκε, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη Ναύπακτο και τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν, ώστε να φιλοξενηθεί εδώ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Formula Kite, της Ολυμπιακής Κατηγορίας του #Kiteboarding, που αποτελεί το πλέον ανερχόμενο αγώνισμα διεθνώς.

Ο συγκεκριμένος Αγώνας ζήτησα να λάβει την ενετική ονομασία της Ναυπάκτου “LEPANTO” και να συνδεθεί με τις επετειακές εκδηλώσεις των 450 ετών. Η πανδημία μπορεί να μη μας το επέτρεψε, έφτασε όμως φέτος η στιγμή το LEPANTO Formula Kite Europeans να να γίνει πραγματικότητα.

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του εγχειρήματός μας, ο Περιφερειάρχης Nektarios Farmakis και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια ο Πρόεδρος και CEO της Gefyra Παναγιώτης Παπανικόλας στάθηκαν στο πλευρό μας και μας προσέφεραν την αμέριστη στήριξή τους.

Η προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα εξόχως ενδιαφέρουσα και παραγωγική. Σήμερα, εικόνες από τη Ναυπακτία μεταδίδονται σε περισσότερα από 170 τηλεοπτικά και λοιπά δίκτυα σε όλο τον κόσμο και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο κέρδος που δεν μπορεί να μετρηθεί.

Ευχαριστώ προσωπικά τον κάθε έναν και την κάθε μία που όλον αυτό τον καιρό προσέφερε στη Διοργάνωση.

Ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι ποτέ πράξη ενός, αλλά αποτέλεσμα εξαιρετικών συνεργασιών.

Από τα παιδιά που πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησαν να κάνουν kite surf στο Γρίμποβο μέχρι τον κάθε γονέα που έφερε αυτές τις ημέρες το δικό του παιδί για να γνωρίσει από κοντά τί είναι το Kite.

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ναυπακτίας Σπύρο Τσέλιο, τους ανθρώπους του Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας ”Ιάσων”, τους Icarus και τους σπουδαίους εθελοντές και χορηγούς μας μέχρι τους ανθρώπους του Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου και του Συλλόγου Ναυπακτος Πολιτιστικες Διαδρομες, τους εργαζόμενους του Δήμου, το #ΕΚΑΒ, το Κέντρο Υγείας, το Λιμενικό, την Αστυνομία, την Τροχαία και την Πυροσβεστική.

Το μεγάλο αυτό γεγονός αποδεικνύει στην πράξη ότι όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να πετύχουμε τα σπουδαιότερα!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η #ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Δήμος Ναυπακτίας
Visit Nafpaktia / #Visit_Nafpaktia



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή την Ναυπακτο , που δεν έχει καμία λιμενική εγκατάσταση ? μια ράμπα καθέλκυσης σκαφών και μια πλωτή εξέδρα που μετά χιλίων βασάνων έφτιαξε ο Φραγκος και δεν τον αφήσετε να ξεκινήσει το τουριστικό καταφύγιο με αποτέλεσμα τα χρήματα να καταλήξουν στην Βονιτσα ?
    Αυτή την. Ναυπακτο θέλετε , να μην έχει καμία λιμενική υποδομή αλλά να θέλει και παγκόσμια πρωταθλήματα ?
    Εσείς μπορεί να θέλετε ´ αυτή την Ναυπακτο ´ αλλά εμείς δεν θελουμε εσάς που έχετε καταφέρει να καταντήσει η Ναυπακτος χειρότερη από κάθε χωριό της Φωκίδας που έχει ένα και δυο λιμάνια .
    Λυπούμαστε κύριοι αλλά δεν κάνετε για αυτην την καρέκλα , όλοι σας εδώ και χρόνια τώρα … .

  2. Καλό θα ήταν ο ανώνυμος φίλος να ήταν επώνυμος.ούτε να πούμε τη γνώμη μας δεν τολμάμε πια;αλλιώς μπορεί να διαβαστεί εντελώς ανάποδα το σχόλιο και να μην έχει το αποτέλεσμα που περιμενει ο γράφων

  3. μα άν υπογράψει το σχόλιο του κινδυνεύει να του κόψετε το ρεύμα, το νερό την αποχέτευση …….και δεν ξέρει κανείς τι τον βρίσκει με τους Θωμάδες που μπλέξαμε. Αέρα πνιγόμαστε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...