Ενημέρωση προς το σώμα από τη δημοτική αρχή για το θέμα του οικοπέδου για την κατασκευή σύγχρονου διδακτηρίου έκτασης 10 στρεμμάτων πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Γκίζας ανέφερε ότι για την κατασκευή του σχολείου απαιτείται η έκδοση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου με ειδικούς όρους που θα προβλέξει το όλο συγκρότημα.Η διαδικασία ξεκινά από το δήμο Ναυπακτίας ,φτάνει στην περιφέρεια,περνά απο το ΣΥΠΟΘΑ,απαιτείται η σχετική προυπογραφή του αρμοδίου υπουργού ενέργειας και περιβάλλοντος και κλείνει με την έκδοση σχετικού Π.Δ. εφόσον γίνει η σχετική επεξεργασία του από το συμβούλιο της επικρατείας.

Ο κ. Γκίζας αναφέρθηκε στην ατυχή όπως τη χαρακτήρισε αρνητική γνωμοδότηση του ΣΥΠΟΘΑ εμμένοντας σε δύο σκέψεις όπως ότι το συγκεκεριμένο αγροτεμάχιο βρίσκεται σε γη αυξημένης παραγωγικότητας και ότι βρίσκεται δυνητικά σε ζώνη υψηλής πλημμύρας.Βέβαια,όπως είπε ο κ. Γκίζας η γνωμοδότηση αυτή του ΣΥΠΟΘΑ δεν είναι δεσμευτική για τον υπουργό.Αυτή τη στιγμή τόνισε ο κ.Γκίζας υπάρχει σχετική προετοιμμασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες,εώ οι σχετικές μελέτες έχουν ξεκινήσει να εκπονούνται από τα Χριστούγεννα προκειμένου να είναι έτοιμες,παρά το γεγονός ότι η σύνταξή τους ακολουθούνται από την έκδοση του τοπικού ρυμοτομικού.Και αυτό συνέβη για να κερδιθεί χρόνος.

Με τη συνεργασία του δήμου που έχει τον πρώτο λόγο αφού και το πρόβλημα,της περιφέρειας και του υπουργείου,έχοντας πάντα στο νου μας τη σχολική κοινότητα,η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην πράξη,θα εξεύρουμε την καλύτερη δυνατή λύση υπερβαίνοντας τα όποια προβλήματα προέκυψαν από την έναρξη της όλης διαδικασίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...