Εγκρίθηκε η μελέτη για το νέο Διοικητήριο Ναυπακτίας | ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Στη δημοσιοποίηση μιας σειράς εγγράφων (περίπου 70 σελίδες) από το σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας και το σύλλογο διπλωματούχων μηχανικών,προχώρησε και έθεσε στα υπ’όψιν του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφορικά με τη χωροθέτηση του νέου διοικητηρίου στην περιοχή του Σκα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά που είχαν ως αποδέκτες τις διευθύνσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος,το δήμο Ναυπακτίας,την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και την Αποκεντρωμένη,γίνεται μνεία με αφορμή-όπως προαναφέραμε-στη χωροθέτηση του νέου διοικητηρίου στην περιοχή του Σκα,για μια σειρά από δήθεν προβλήματα που επικαλούνται για να μη γίνει το έργο.

Συγκεκριμένα-σύμφωνα με το δήμαρχο- εγείρονται 3 ζητήματα.

1.Δεν έχει γίνει σωστή οριοθέτηση των ρεμάτων και δη του χειμάρρου Σκα και δεν ακολουθήθηκε η δέουσα διαδικασία

2.Όλη η περιοχή της Ναυπάκτου,διατρέχεται από 2-3 σεισμικά ρήγματα σύμφωνα με τον υπάρχοντα νεοτεκτονικό χάρτη και κατά συνέπεια,προτείνονται υποχρεωτικά μια σειρά από σεισμολογικές,γεωτεχνικές και στατικές μελέτες κατά την έκδοση οποιαδήποτε ειδική άδειας ή για την περαιτέρω επέκτασγ του σχεδίου πόλης του 2005,είτε για την έκδοση τοπικού ρυμοτομικού.Εγείρονται θέματα σεισμογενών ρηγμάτων της περιοχής που πρέπει να μελετηθούν.

3.Τίθεται θέμα μνήμης του χειμάρρου,της ιστορικής κοίτης, θέτοντας θέμα από που περνούσε ο χείμαρρος και σε ποια σημεία ήταν οι όχθες του και κατά συνέπεια πριν μελετηθεί αυτό το θέμα,δημιουργώντας σοβαρά προσκόματα όχι μόνο για τη χωροθέτηση του νέου διοικητηρίου,αλλα για τη συνολική λειτουργία της πόλης.

Γκίζας:Aδιανόητο “κάποιοι” να επιθυμούν την αναστολή έργου που αποφάσισε νόμιμα το συμβούλιο

Με τέτοιες μεθόδους-επεσήμανε ο κ. Γκίζας- και τέτοιους τρόπους είναι αδιανόητο μια μερίδα συμπολιτών μας που τυγχάνουν και γνωρίζουν θέματα ή να επικαλούνται κάποια άλλα,να προσπαθούν να αναστείλουν ανασχέσουν ή να δυσκολέψουν το οποιοδήποτε έργο που έχει αποφασίσει δημοκρατικά και νόμιμα το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...