Β. Μακεδονία & Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Β. Μακεδονία & Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Β. Μακεδονία & Αλβανία ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας


02/04/2020 – 14:15

Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ισλανδία και Αρμενία ευθυγραμμίζονται με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που επιβάλλει κυρώσεις σε Τούρκους επιτελείς λόγω των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020, το Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση (ΚΕΠΠΑ) 2020/275 σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την απόφαση του Συμβουλίου προστίθενται δύο πρόσωπα στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων, οντοτήτων και φορέων που παρατίθενται στο παράρτημα της απόφασης (ΚΕΠΠΑ) 2019/1894. Ο λόγος για τον Μεχμέτ Φαρούχ Ακαλίν, αντιπρόεδρο της Turkish Petroleum Corporation TPAO, και τον Αλί Κοσκούν Ναμόγλου, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος εξερεύνησης της Turkish Petroleum Corporation TPAO.

Οι υποψήφιες για ένταξη χώρες Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Αλβανία, η χώρα της ΕΖΕΣ Ισλανδία, μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καθώς και η Αρμενία, ευθυγραμμίζονται με αυτή την απόφαση του Συμβουλίου.

Οι χώρες αυτές θα μεριμνήσουν για τη συμμόρφωση των εθνικών τους πολιτικών με την ως άνω απόφαση του Συμβουλίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει και επικροτεί τη δέσμευση αυτή.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...