Β. Σόιμπλε: Απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα

Β. Σόιμπλε: Απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα

Για την ανάγκη υιοθέτησης «επώδυνων» και «ριζικών» μέτρων προσαρμογής στην Ελλάδα κάνει λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ενώ παραπέμπει στην επόμενη έκθεση της τρόικας αναφορικά με τη λήψη των επόμενων αποφάσεων για τη χώρα.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει την Ελλάδα «εξαιρετική περίπτωση» και υπενθυμίζει ότι ολοκληρώθηκε ένα πετυχημένο κούρεμα του χρέους και αποφασίστηκε ένα δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα. Όπως υπογραμμίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, τώρα, «η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Ελλάδα προχώρησε στην εφαρμογή του. Τότε θα πρέπει να λάβουν (σσ. η Ελλάδα) και να λάβουμε μια απόφαση».

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, είναι «να συνεχιστεί ο δρόμος που θα προσφέρει στην Ελλάδα στο ορατό μέλλον καλές πιθανότητες να επιστρέψει στις χρηματαγορές. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς. «Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί, οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν. Και τώρα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», σημειώνει.

Όσον αφορά στα ευρωομόλογα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισημαίνει: «Και εδώ ισχύει η αρχή: καμία ευθύνη χωρίς έλεγχο. Όσο δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα. Υπό αυτή την έννοια δεν θα ήθελα να δω ευρωομόλογα ούτε εγώ στη ζωή μου».

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...