Γάλλοι εναντίον Αμερικανών: Μην μας κλέβετε τις μάσκες από την Κίνα

Γάλλοι εναντίον Αμερικανών: Μην μας κλέβετε τις μάσκες από την Κίνα
Γάλλοι εναντίον Αμερικανών: Μην μας κλέβετε τις μάσκες από την Κίνα


02/04/2020 – 15:41

Ότι οι Αμερικανοί τους «κλέβουν» φορτία με μάσκες από την Κίνα καταγγέλλουν Γάλλοι αξιωματούχοι.

Γάλλοι αξιωματούχοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι «τους έκλεψαν μέσα από τα χέρια» ένα μεγάλο φορτίο με μάσκες προσώπου που θα έρχονταν από την Κίνα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού… πληρώνοντας τα διπλάσια ή ακόμη και τα τριπλάσια από όσα είχε συμφωνήσει να πληρώσει η γαλλική πλευρά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο (Liberation, RT, Anadolu κ.ά.), το φορτίο με τις περίπου 60 εκατομμύρια μάσκες με προορισμό τη Γαλλία είχε ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο και ήταν έτοιμο να απογειωθεί… όταν Αμερικανοί αγοραστές το «καρπώθηκαν» πληρώνοντας περισσότερα χρήματα από όσα είχαν συμφωνήσει οι Γάλλοι και μάλιστα cash.

«Πατώντας» στη συγκεκριμένη είδηση, ΜΜΕ από χώρες όπως είναι για παράδειγμα η – ανταγωνιστική προς τη Δύση – Ρωσία (το RT εν προκειμένω) σπεύδουν να αμφισβητήσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Δύσης στην τρέχουσα συγκυρία…   

Σημειώνεται ότι η Κίνα εμφανίζεται να παράγει πλέον περισσότερες από 100 εκατομμύρια μάσκες ημερησίως, πολλές από τις οποίες καταλήγουν ως εξαγωγές εκτός των συνόρων. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, αναπνευστήρες κ.ά. 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...