Γαλλία: Βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο – Σβάστικες και συνθήματα πάνω σε τάφους

Γαλλία: Βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο – Σβάστικες και συνθήματα πάνω σε τάφους
Γαλλία: Βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο - Σβάστικες και συνθήματα πάνω σε τάφους


04/12/2019 – 14:19

Άγνωστοι βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία, γράφοντας σβάστικες και αντισημιτικά συνθήματα πάνω σε τάφους. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο Στρασβούργο.

Σβάστικες και αντισημιτικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι σε τάφους σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία, την Τρίτη, λίγες ώρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό βεβήλωσης σε κοντινό χωριό.

Το εβραϊκό νεκροταφείο του Βεστοφέν που άγνωστοι βεβήλωσαν βρίσκεται κοντά στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία.

Πάνω από 100 τάφοι είχαν βεβηλωθεί με αγκυλωτούς σταυρούς. «Είναι σοκαριστικό», δήλωσε ο Μορίς Νταάν, πρόεδρος του ισραηλιτικού συμβουλίου του γαλλικού διαμερίσματος Μπα-Ραν, μιλώντας στο AFP.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι διεξάγουν έρευνα για τους βανδαλισμούς σε 107 τάφους.

«Οι Εβραίοι είναι μέρος της Γαλλίας, έφτιαξαν τη Γαλλία. Αυτοί που τους επιτίθενται, μέχρι και στους τάφους τους, δεν είναι αντάξιοι του ιδεώδους μας για τη Γαλλία», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο Twitter.

​Η εισαγγελία της Σαβέρν ανέφερε στο AFP ότι διενεργείται προκαταρκτική έρευνα η οποία ανατέθηκε σε «ειδικό κλιμάκιο» της χωροφυλακής.

Η Αλσατία βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με ένα πρωτόγνωρο κύμα ρατσιστικών βανδαλισμών. Τον Φεβρουάριο 96 τάφοι είχαν βεβηλωθεί στο νεκροταφείο του Quatzenheim, προκαλώντας εθνική οργή για τις αντισημιτικές επιθέσεις.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...