Γαλλία: Γκρεμίζουν παλάτι αξίας 56 εκατ. ευρώ επειδή είναι… αυθαίρετο

Γαλλία: Γκρεμίζουν παλάτι αξίας 56 εκατ. ευρώ επειδή είναι… αυθαίρετο

Μπορεί το «παλάτι» Chateau Diter στην Νότια Γαλλία να αποτελεί ένα από τα στολίδια της χώρας, ωστόσο σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν.

Κι αυτό γιατί το πανέμορφο παλάτι αξίας 56 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να γκρεμιστεί εντός 18 μηνών, μιας και το δικαστήριο αποφάνθηκε πως είναι αυθαίρετο.

Συγκεκριμένα, η πανέμορφη έπαυλη Chateau Diter, η οποία χτίστηκε από τον μεγιστάνα Πάτρικ Ντιτέρ, βρίσκεται ανάμεσα στο Μόνακο και στις Κάννες στη Νότια Γαλλία, έχει αξία 56 εκατομμύρια ευρώ και έχει επιρροές από το αρχιτεκτονικό στιλ της Ιταλικής αναγέννησης.

Το παλάτι φιλοξενούσε τα τελευταία χρόνια γαμήλιες τελετές, ενώ σε αυτό γίνονταν και τα γυρίσματα της δημοφιλούς βρετανικής σειράς, Ριβιέρα.

Το αναγεννησιακό κάστρο διαθέτει μάλιστα όλα τα κομφόρ, καθώς σε αυτό υπάρχουν χωμάτινες εκτάσεις, τρεις πισίνες, δύο ελικοδρόμια και αρκετός χώρος για να φιλοξενήσει πάρτι με 2.000 καλεσμένους.

Η δικαστική διαμάχη για το Chatau Diter ξεκίνησε όταν ένα ζευγάρι Βρετανών απευθύνθηκε το 2005 στο τοπικό εφετείο, ενημερώνοντας το με στοιχεία πως η πολυτελής έπαυλη ήταν αυθαίρετη.

Μετά από έρευνα, σύμφωνα και με την απόφαση του δικαστηρίου, διαπιστώθηκε πως ο ιδιοκτήτης της έπαυλης Πάτρικ Ντιτέρ δεν είχε άδεια οικοδόμησης όταν «μετέτρεπε» το ήδη υπάρχον σπίτι του σε αυτή την πολυτελή βίλα.

Μετά από 14 χρόνια διαμάχης, η τελική απόφαση του τοπικού εφετείου «βγήκε» την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με αυτή, το παλάτι Chateau Diter θα πρέπει να γκρεμιστεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο λόγος που ξεκίνησε η διαμάχη πριν 14 χρόνια, ήταν επειδή ένα ζευγάρι Βρετανών καθώς και άλλοι κάτοικοι της περιοχής «θορυβήθηκαν» όταν είδαν τα ακίνητά τους να χάνουν την αξία τους, την στιγμή που ο πολυτελής πύργος γινόταν όλο και πιο γνωστός, αφού πλούσιοι και διάσημοι διοργάνωναν εκεί τα πάρτι και τους γάμους τους.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε πως επέκτεινε την ιδιοκτησία του επειδή του δόθηκε…«προφορική» άδεια.

Να σημειωθεί πως εκτός από την εντολή της κατεδάφισης, στον Ντιτέρ έχει επιβληθεί επίσης πρόστιμο άνω των 500.000 ευρώ, ενώ ο μεγιστάνας εν τέλει γλίτωσε την ποινή φυλάκισης τριών μηνών, η οποία είχε αρχικά επιβληθεί.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/358213-Gallia-Gkremizoyn-palati-axias-56-ekat-eyro-epeide-einai-aythaireto ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...