Γαλλία: Εισαγγελέας απαγόρευσε σε ζευγάρι να ονομάσει το παιδί του «Άδη» -Η υπόθεση πάει σε δίκη

Ένα όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία θέλησε να δώσει ζευγάρι στο νεογέννητο μωρό τους, ωστόσο, ένας εισαγγελέας στη Γαλλία είχε διαφορετική άποψη.

Η Κριστίνα Ντεσγκρές και ο Ροντρίγκο Βελάσκες καλωσόρισαν τον γιο τους, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αποφάσισαν, λοιπόν, να τον ονομάσουν Άδη, θεός του κάτω κόσμου. Καταθέτοντας τα απαιτούμενα έγγραφα, ο εισαγγελέας του Σαιν-Μαλό τους είπε ότι το όνομα έχει απορριφθεί.

«Επιλέξαμε αυτό το όνομα μόνο επειδή νομίζαμε ότι ήταν όμορφο. Ο Άδης Βελάσκες Ντεσγκρές ακούγεται ωραίο», δήλωσε η Κριστίνα στην τοπική εφημερίδα Le Pays Malouin. Όπως πρόσθεσε, κανείς δεν έκανε την σύνδεση του ονόματος με τον θεό των νεκρών. «Δεν σόκαρε κανέναν, αντιθέτως, άρεσε».

Όπως και σε πολλές άλλες δυτικές χώρες, οι αρχές στη Γαλλία μπορούν να ασκήσουν βέτο σε ένα όνομα εάν εκτιμήσουν ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού και να απαιτήσουν από τους γονείς την αλλαγή.

Γαλλία: Εισαγγελέας έκρινε ακατάλληλο το όνομα Άδης
Στην περίπτωση του Άδη, ο εισαγγελέας αποφάσισε έκρινε ακατάλληλο το όνομα για το παιδί, επειδή υπάρχει ο συνειρμός με τον θεό του κάτω κόσμου.

Οι γονείς δήλωσαν ότι δεν κατανοούν την απόφαση, καθώς δεν θέλουν να δώσουν στο παιδί τους όνομά όπως Εωσφόρος ή Σατανάς. Επιθυμώντας να κρατήσουν το όνομα του μωρού, το ζευγάρι προσέλαβε δικηγόρο και ήδη έχουν εντοπίσει άλλους γονείς που είχαν ονομάσει το παιδί τους Άδη.

Μάλιστα, επικοινώνησαν ακόμη και με τους γονείς των άλλων παιδιών που ονομάστηκαν Άδης για να αποδείξουν ότι τα μωρά τους δεν δέχθηκαν εκφοβισμό για το ασυνήθιστο μικρό τους όνομα. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση αναμένεται στις 4 Απριλίου.
Πηγή: iefimerida.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...