Γαλλία: Νεαρός πηγαίνει στη δουλειά με… άλογο λόγω ενεργειακής κρίσης! (βίντεο)

Πρόκειται για τον… ευρηματικό 21χρονο Λουί Ζενέξ – Κίνητρο για την απόφαση αποτέλεσε μία συζήτηση με το αφεντικό του για τις εξωφρενικές τιμές των καυσίμων

Και καθώς οι τιμές των καυσίμων παίρνουν φωτιά, οι… ευρηματικοί Ευρωπαίοι ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες ενεργειακές συγκυρίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο 21χρονος Γάλλος Λουί Ζενέξ, ο οποίος έκοψε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και πλέον πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά του με άλογο!

Ο νεαρός μίλησε για το πώς πήρε την πρωτοβουλία στο francetvinfo.fr. Όπως εξήγησε αφορμή υπήρξε μία συζήτηση με το αφεντικό του για την ραγδαία αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

«Έπρεπε να γεμίσω το αυτοκίνητο μέσα στην εβδομάδα και άνοιξα συζήτηση για ένα ηλεκτρικό αμάξι, δεδομένης της τιμής του ντίζελ. Μου είπε να μείνω ήσυχος, γιατί έχω το άλογό μου. Την επόμενη μέρα ήρθα λοιπόν καβάλα στο άλογο» εξήγησε.

«Μου πήρε λιγότερο από μία ώρα για να φτάσω στη δουλειά. Ακολουθώ την κανονική διαδρομή και το άλογό μου έχει συνηθίσει τα αυτοκίνητα. Αν έχει ομίχλη, βάζω ένα κίτρινο γιλέκο και ένα φωσφορίζον σημάδι στην ουρά του αλόγου» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο μισθός του είναι 1.200 ευρώ το μήνα και σχετικά με την αποταμίευση που ιδανικά θα ήθελε να κάνει, ανέφερε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να υλοποιήσει τον στόχο του. «Κόβοντας τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, νομίζω ότι το ποσό που θα μαζέψω θα είναι πολύ καλό» ανέφερε.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...