Γαλλία: Χιλιάδες υγειονομικοί στους δρόμους για τις συνθήκες εργασίας τους

Γαλλία: Χιλιάδες υγειονομικοί στους δρόμους για τις συνθήκες εργασίας τους
Γαλλία: Χιλιάδες υγειονομικοί στους δρόμους για τις συνθήκες εργασίας τους

«Κακοπληρωμένοι, χωρίς να αναγνωρίζεται το έργο τους, αλλά πάντα στο μέτωπο». Xιλιάδες επαγγελματίες υγείας διαδήλωσαν στη Γαλλία για να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας τους και να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο Παρίσι, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Υγείας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Η μάχη μας, η υγεία σας», «Αυξήστε τους μισθούς μας!», «Χρήματα για το νοσοκομείο, όχι για το κεφάλαιο». «Στα νοσοκομεία μας, υπάρχει σκληρή έλλειψη επαγγελματιών» και συνδέουμε «το ζήτημα της απασχόλησης με την ελκυστικότητα των επαγγελμάτων μας και επομένως με το θέμα των μισθών. Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σημαντική αναπροσαρμογή…», εκτιμά η Μιρέιγ Στιβαλά, γενική γραμματέας του συνδικάτου CGT Santé.

«Όχι ευρώ, όχι δουλειά»

«Καταγγέλλουμε επίσης ότι παρά την πανδημία, παρά τις δυσκολίες για να φροντίσουμε τους πολίτες, αυτή η κυβέρνηση αναδιαρθρώνει νοσοκομεία και καταργεί θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε η ίδια. Στη Μασσαλία, χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με την ένωση CGT, βγήκαν επίσης στους δρόμους, με πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Όχι ευρώ, όχι δουλειά».

«Τρία είναι τα επείγοντα ζητήματα για εμάς: οι μισθοί, ο αριθμός των κλινών και οι προσλήψεις (…). Χρειάζεται να δημιουργηθούν 400.000 θέσεις εργασίας, 100.000 στα νοσοκομεία, 200.000 στους οίκους ευγηρίας και οι υπόλοιπες στις ιατρο-κοινωνικές και κοινωνικές υπηρεσίες», είπε στο AFP ο Σεντρίκ Βολέ, περιφερειακός συντονιστής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT Santé.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...