Γαλλική αστυνομία: Παραμένει πολύ υψηλή η τρομοκρατική απειλή

Η τρομοκρατική απειλή «παραμένει πολύ υψηλή» στη Γαλλία, και παρότι δεν υπάρχουν «ακριβή στοιχεία» για κάποια συγκεκριμένη ενέργεια ενόψει Χριστουγέννων, υφίσταται «ο κίνδυνος», προειδοποίησε ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της γαλλικής αστυνομίας, Ζαν Μαρκ Φαλκόν, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Journal du Dimanche».

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας αναλύουν καθημερινά το επίπεδο της απειλής. Εδώ και πολλούς μήνες, αυτή παραμένει πολύ υψηλή, τόσο στη Γαλλία, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες συμμετέχουν στον συνασπισμό, ο οποίος δρα εναντίον του ISIS. Μετά την οδυνηρή εμπειρία της επίθεσης στη Νίκαια, η επίθεση στο Βερολίνο επιβεβαιώνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ασφαλείας, τόσο ενεργητικής όσο και παθητικής» σε εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή των πολιτών, υπογράμμισε ο Ζαν Μαρκ Φαλκόν.

«Πρέπει να γίνουν εκ νέου επανεκτιμήσεις, να υπάρξουν εγγυήσεις ότι όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές και όλες οι βραδινές λειτουργίες στις εκκλησίες θα έχουν καλή προστασία», συνέχισε ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της γαλλικής αστυνομίας.

«Για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων στις οποίες συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος, σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, θα έχουμε όχι μόνο αστυνομική παρουσία, αλλά και μια δυνατότητα σχεδόν άμεσης αντίδρασης», είπε ο Ζαν Μαρκ Φαλκόν.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τις γερμανικές υπηρεσίες μετά την επίθεση του Βερολίνου, ο Ζαν Μαρκ Φαλκόν σημείωσε πως οι γαλλικές αστυνομικές αρχές συνεργάζονται «καθημερινά με τις γερμανικές υπηρεσίες και πλέον και με τις ιταλικές», καθώς ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης του Βερολίνου Άνις Άμρι σκοτώθηκε στο Μιλάνο τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε ανταλλαγή πυρών με Ιταλούς αστυνομικούς.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας διεξάγει εντατικές έρευνες για να εξιχνιαστεί αν πράγματι «ο τρομοκράτης αυτός μπόρεσε να περάσει από την επικράτειά μας», συμπλήρωσε ο Ζαν Μαρκ Φαλκόν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...