ΓΑΠ: Φύτεψε δέντρο μαζί με τη… γλάστρα! (Φωτογραφίες)

ΓΑΠ: Φύτεψε δέντρο μαζί με τη... γλάστρα! (Φωτογραφίες)
Λίγες μόνο ώρες μετά την προκλητική δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου εντοπίστηκε στην Τουρκία να συμμετέχει σε οικολογικές δράσεις.
Ο κ. Παπανδρέου αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για το συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και χθες αποφάσισε να επισκεφτεί το πάρκο Gezi (το μέρος όπου πριν λίγο καιρό είχε γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικής αστυνομίας) και να φυτέψει ένα δέντρο ως «σύμβολο της δύναμης των πολιτών να ορίζουν το μέλλον τους με τη δική τους φωνή», όπως ο ίδιος είπε.

Και συνέχισε: «Νομίζω ότι το δέντρο συμβολίζει τη δύναμη των πολιτών σε όλο τον κόσμο να έχουν φωνή, να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον, να αποφασίσουν για την τύχη τους. Αυτή η αρχή ξεπερνάει τα σύνορα των εθνών».

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στο πάρκο Gezi νωρίς το πρωί μαζί με τον Ουμούτ Οράν, από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Τουρκίας (CHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ίδρυσε ο Κεμάλ.

Ο Παπανδρέου σαν να μην είχε ενημερωθεί καν για τις δηλώσεις Ερντογάν, είπε ότι ο ίδιος δουλεύει για τη στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι είναι φίλος της γειτονικής χώρας. «Πάντα συμφωνούσα με την ιδέα ότι μαζί μπορούμε να φανταστούμε έναν καινούριο κόσμο. Η δημοκρατία είναι πάντα η ιδέα στην οποία όλοι συμμετέχουμε. Ολοι έχουμε το δικαίωμα να διατρανώσουμε τις ιδέες μας και μαζί να αλλάξουμε τον κόσμο».

Ισως ο κ. Παπανδρέου να θεώρησε ότι με το να φυτεύει δέντρα σε ένα πάρκο το οποίο ο Ερντογάν ήθελε να αποψιλώσει από το πράσινο για να οικοδομήσει πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο δίνει τη δική του «απάντηση» στην πολιτική του πρωθυπουργού της Τουρκίας…

Και για να …στεριώσει την φιλία αυτή, έσπευσε να φυτέψει και μία ελιά σε ένα άλσος της Κωνσταντινουπόλεως!

Μόνο που αντί να φυτέψει το δέντρο, φύτεψε τη…γλάστρα!!!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...