Γ’Εθνική 3ος όμιλος: Όλα τα σενάρια ανοιχτά για 5

Όλα τα σενάρια ανοιχτά για 5

Δυο αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής,  ο οποίος τείνει να εξελιχθεί ως ο πιο αμφίρροπος από τους οκτώ του φετινού  πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΠΟ.

Όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν να  είναι ανοιχτά για πέντε πλέον ομάδες – Κρόνο Αργυράδων, Μακεδονικό Φούφα, Ναυπακτιακό, Θεσπρωτό και Αχέροντα Καναλακίου-  που όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο με ισάριθμες νίκες τις δύο τελευταίες αγωνιστικές φαίνεται να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και να εξασφαλίζουν είτε την πρώτη,  είτε την δεύτερη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι,  όπως αναφέρεται στην φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος της ΕΠΟ που είναι ανηρτημένη στο επίσημο σάιτ της Ομοσπονδίας,  ο πρωταθλητής κάθε ομίλου,   εφόσον περάσει η αναδιάρθρωση,  ανεβαίνει στην νεοσυσταθείσα footbal league και ο δευτεραθλητής θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με ένα εκ των δευτεραθλητών του πρώτου, του δευτέρου και του τετάρτου ομίλου.

Σε αυτές τις δεύτερες θέσεις σήμερα βρίσκονται ο Νέστος Χρυσούπουλης (1ος όμιλος), ΠΟ Τριγλίας (2ος όμιλος) και Νίκη Βόλου(4ος όμιλος).

Ποια είναι όμως τα σενάρια που μπορούν να καθορίσουν τις δυο πρώτες θέσεις του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής;

Το απόλυτο πλεονέκτημα –αλλά και το πιο δύσκολο πρόγραμμα – το έχει ο Κρόνος Αργυράδων,  αφού με δυο νίκες,  εκτός με Μακεδονικό Φούφα την προσεχή Κυριακή και εντός με Τηλυκράτη Λευκάδας την άλλη Κυριακή αναδεικνύεται πρωταθλητής, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων με δυο νίκες εκτός με Θεσπρωτό 7/4 και εντός με Αχέροντα Καναλακίου στις  14/4, εξασφαλίζει την δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα μπαράζ. Ο Ναυπακτιακός όμως μπορεί  να αναδειχθεί με δύο νίκες και πρωταθλητής με μια και μοναδική προϋπόθεση,   ο Κρόνος Αργυράδων να έχει μια τουλάχιστο ισοπαλία στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του, και να μην κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων τερμάτων (πχ 5-0) στον  άλλο αγώνα του. Όπως προβλέπει ο ΚΑΠ σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δυο ομάδων αυτό μπορεί να συμβεί πχ αν λήξει ισόπαλο ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του Κρόνου και ο Ναυπακτιακός Αστέρας  κερδίσει και τα δυο παιχνίδια (τότε οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 46 βαθμούς). Σε αυτή την περίπτωση  αρχικά λαμβάνονται υπόψη τα μεταξύ τους αποτελέσματα (2-2 και 0-0)  και καθώς  υπάρχει  ισοδυναμία αποτελεσμάτων,  τερμάτων,  στα μεταξύ τους παιχνίδια  – δεν μετρούν περισσότερο τα εκτός έδρας γκολ –  μετρά  η συνολική διαφορά τερμάτων στην οποία ο Ναυπακτιακός Αστέρας έχει ήδη ένα πλεονέκτημα δυο τερμάτων σήμερα  +19 με + 17 με την ομάδα του Κρόνου Αργυράδων.

Ελπίδες ανόδου ωστόσο,  παρότι δεν θα αγωνιστεί την τελευταία αγωνιστική διατηρεί  και ο Μακεδονικός Φούφα,  αφού κερδίζοντας τον Κρόνο Αργυράδων πηγαίνει στους 45 βαθμούς και υπό προϋποθέσεις που έχουν  άμεση σχέση με τα αποτελέσματα των αγώνων Θεσπρωτός – Ναυπακτιακός και Ναυπακτιακός – Αχέρων Καναλακίου μπορεί να καταλάβει  την πρώτη θέση ή την δεύτερη θέση με την απαραίτητη προϋπόθεση,  πως πρέπει να κερδίσει τον Κρόνο Αργυράδων από τον οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο με 1-0.

Την τύχη στα χέρια τους όσον αφορά την κατάκτηση της 1ης ή της 2ης θέσης  ωστόσο κρατούν άλλες δύο ομάδες,  ο Θεσπρωτός και ο Αχέρων Καναλακίου,  που βρίσκονται σήμερα στους 41 βαθμούς. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας κερδίζοντας τον Ναυπακτιακό την επόμενη αγωνιστική αλλά και τον σχεδόν υποβιβασμένο Θρίαμβο Σερβιανών την τελευταία στα Γιάννενα  πηγαίνει στους 47 βαθμούς και εξασφαλίζει μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις  καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία με τον Αχέροντα Καναλακίου .

Τέλος η ομάδα του Αχέροντα η οποία αναμένεται να πάρει τους βαθμούς της νίκης την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τα Αεράτα στο Καναλάκι χρειάζεται νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Παπαχαραλάμπειο,   καθώς σε αυτή την περίπτωση πηγαίνει στους 47 βαθμούς και καταλαμβάνει μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις με την μοναδική προϋπόθεση ο Κρόνος Αργυράδων να μην κερδίσει και  τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του.

Περισσότερο ξεκάθαρη είναι η εικόνα όσον αφορά την υπόθεση υποβιβασμός, αφού ο Τηλυκράτης Λευκάδας (36β) μόνο με μια ισοπαλία στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (με Σερβιανά εντός  και με Κρόνο εκτός)  εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία από την οποία έχουν ήδη υποβιβαστεί η Φλωριάδα, τα Γραβενά Αεράτα, ο Μακεδονικός Σιάτιστας και ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας. Σε ένα μικρό θαύμα για την παραμονή μπορεί να ελπίζει μαθηματικά μόνο πλέον ο Θρίαμβος Σερβιανών (30β) που θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε  την Κυριακή στην Λευκάδα με σκορ μεγαλύτερο του ενός γκολ διαφορά,  αλλά και τον Θεσπρωτό στα Γιάννενα την τελευταία αγωνιστική, με την απαραίτητη προϋπόθεση όμως και  της ήττας του Τηλυκράτη στην Κέρκυρα από τον Κρόνο στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Το nafpaktianews.gr  σας παραθέτει τον βαθμολογικό πίνακα με τις διαφορές τερμάτων, το πρόγραμμα των δύο τελευταίων  αγωνιστικών αλλά και το τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων.

 

25η αγωνιστική (7/4) ώρα 16:00

Μακεδονικός Φούφα – Κρόνος Αργυράδων

Τηλυκράτης Λευκάδας-Θρίαμβος Σερβιανών

ΑΕ Λευκίμμης – Σούλι Παραμυθιάς

Θεσπρωτός – Ναυπακτιακός

 Μακεδονικός Σιάτιστας A.O. Φλωριάδας  3-0 α/α

Αχέρων Καναλακίου – Γρεβενά Αεράτα

Ρεπό: Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας

26η αγωνιστική ώρα 16:00

Κρόνος Αργυράδων – Τηλυκράτης Λευκάδας

 Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – ΑΕ Λευκίμμης
Θρίαμβος Σερβιανών –  Θεσπρωτός
 Σούλι Παραμυθιάς – ΑΟ Φλωριάδας 3-0 α/α
Ναυπακτιακός – Αχέρων Καναλακίου
Γρεβενά Αεράτα – Μακεδονικός Σιάτιστας
Ρεπό: Μακεδονικός Φούφα

Κριτήρια ισοβαθμίας σύμφωνα με ΚΑΠ 2018-19
  Οι περιπτώσεις ισοβαθμίας ρυθμίζονται με τον νέο Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π) 2018 – 2019 και βασίζονται στο άρθρο 20 και συγκεκριμένα στις παραγράφους 5 έως και 12.
   Ισοβαθμίες.
 Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας των ομάδων για την τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 έως 11 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2018-19)
    Παράγραφος 5. με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
    6. με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
    7. με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
    8. με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
    9. με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
    10. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.
    11. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής: α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται ημίωρη παράταση και η διαδικασία των πέναλτι.

Ρεπορτάζ Γιώργος Μπανιάς



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...