Γεννηματά: Δεν θα βρείτε συμπαραστάτες στο ζήτημα του εκλογικού νόμου

Στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απάντησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στη δευτερολογία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κάλεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ποια είναι η προοδευτική πολιτική και γιατί δεν συνδράμει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα βρείτε συμπαραστάτες στο ζήτημα του εκλογικού νόμου», είπε η Φώφη Γεννηματά: «Κι αφήστε τις κουτοπονηριές για λίγα λεπτά παραπάνω στην παραμονή στην εξουσία», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπενθύμισε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον εκλογικό νόμο είχε κατατεθεί εγκαίρως και δεν την έλαβε έλαβε υπόψη.

Σχετικά με την παρατήρηση του Πρωθυπουργού για τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για δήθεν ηρωική διαπραγμάτευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει, αποδεχόμενη μόνιμα μέτρα, όπως ο «κόφτης» διαρκείας, αλλά τα μεταθέτει για το 2018. «Ή ΔΝΤ και βαριά μέτρα ή τέταρτο μνημόνιο με όρους Σόιμπλε», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η πόλωση που επιδιώκει ρίχνει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον λαϊκισμό σας τον ζήσαμε στα Ζάππεια και στους αγανακτισμένους. Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι στον λαϊκισμό αλλά πρόοδος ή συντήρηση», είπε.

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι στη κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα το δίλημμα είναι εθνική συνεννόηση ή καταστροφή, καλώντας το κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταποκριθούν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...