Γεννηματά: Εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή

«Η χώρα έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης»

«Το δίλημμα πλέον είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή», εκτίμησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ σημειώνοντας ότι «έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM» ανέφερε ότι «με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση. Η χώρα έχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ότι αυτή θα καταλήξει σε νέα μέτρα και νέα βάρη για την κοινωνία, σημειώνοντας πως παρατήρησε μια αλλαγή στην κυβερνητική στάση αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν η επιχειρηματολογία ήταν «δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα», ενώ τώρα είναι «δεν κάνουμε υποχώρηση στις αρχές μας».

Ακόμα, επανέλαβε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι «κίβδηλη και fake» λέγοντας πως πρέπει να ηττηθεί.

Επίσης, επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτοντας το ερώτημα γιατί παρουσίασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην Άγγελα Μέρκελ και όχι στον ελληνικό λαό. «Έχουμε ήδη έναν υποτακτικό, δεν χρειαζόμαστε άλλον», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από εκεί και πέρα, αρνήθηκε πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή του ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη.

Ν.Δ. σε Γεννηματά: Υποτακτικοί υπάρχουν, αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία

«Υποτακτικοί υπάρχουν… αλλά όχι στη Ν.Δ.», απαντά η Νέα Δημοκρατία στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το εθνικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση στην ελληνική κοινωνία, συζητώντας διαρκώς με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς. Για το ίδιο σχέδιο ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, γιατί μιλά την ίδια γλώσσα εντός και εκτός Ελλάδας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Καταλήγοντας η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: «Άλλωστε, η κυρία Γεννηματά, ως υπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αξιόπιστες σχέσεις με τους εταίρους της χώρας δεν είναι ένδειξη υποτακτικότητας. Υποτακτικοί υπάρχουν… αλλά όχι στη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...