Γεννηματά: Ο Ομπάμα φεύγει, τα προβλήματα μένουν

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018»                                           

Σημαντική χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι επανέλαβε της πάγιες θέσεις του και για το χρέος και για το προσφυγικό.

Σε δηλώσεις από τον Κομητηνή, όπου περιοδεύει, σημείωσε πάντως ότι το πρόβλημα είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα φεύγει, δυστυχώς τα προβλήματα μένουν εδώ και μένουν άλυτα.

«Η κυβέρνηση, εκτός από τα ψέματα που είπε για να έρθει στην εξουσία, αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, δεν έχει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς όφελος των εθνικών συμφερόντων», ανέφερε ακόμα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση της για μια εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο κράτος.

Ακόμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα τις αλλαγές για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως είπε, είναι αδύνατον να πετύχουμε το στόχο του 3% το 2018, από τη στιγμή που είμαστε ακόμα σε ύφεση και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη συζήτηση για το χρέος μετά το 2018 – που παρά τα ψέματα που λέει σήμερα – δεσμεύτηκε και υπέγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τις απαιτήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και αυτό σημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί επιτέλους αποτελεσματικά και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και τη κρίση με ασφάλεια, μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...