Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επανυπολογίζουμε τον σεισμό, ίσως να ήταν 6,7 – 6,8 Ρίχτερ

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επανυπολογίζουμε τον σεισμό, ίσως να ήταν 6,7 – 6,8 Ρίχτερ

Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον Realfm 97,8: Επανυπολογίζουμε τον σεισμό ίσως να ήταν 6,7 – 6,8 Ρίχτερ

“Είναι μεγάλος, ισχυρός και επιφανειακός σεισμός. Έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Ελλάδα, μέχρι και στην Αθήνα, στα δυτικά Βαλκάνια ακόμα και στην Ιταλία και στη Λιβύη”, είπε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε στο Ιόνιο πέλαγος, μιλώντας στον Realfm και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Ήταν μεγάλος σεισμός, εμείς τον υπολογίσαμε στα 6,4 Ρίχτερ αλλά είναι λίγο μεγαλύτερος, το 6,7 – 6,8 Ρίχτερ που έδωσαν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι ίσως να είναι πιο σωστό. Τον επανυπολογίζουμε και θα το δούμε”, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

“Με απόλυτη βεβαιότητα αναμένουμε να συνεχιστεί με ένταση η μετασεισμική δραστηριότητα, μετασεισμική ακολουθία. Ήδη καταγράφουμε δεκάδες μετασεισμούς, ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 5,5 Ρίχτερ. Ενδέχεται τα μεγέθη των μετασεισμών που θα ακολουθήσουν να μεγαλώσουν και άλλο, μπορεί να φτάσει το 6 – 6,2 Ρίχτερ… Ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε”.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/345618-Gerasimos-Papadopoylos-Epanypologizoyme-ton-seismo-isos-na-etan-6-7-6-8-Richter ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...