Γερμανία: Έτοιμα τα “σούπερ ψυγεία” που μεταφέρουν εμβόλια σε πολικές θερμοκρασίες

Γερμανία: Έτοιμα τα “σούπερ ψυγεία” που μεταφέρουν εμβόλια σε πολικές θερμοκρασίες
Γερμανία: Έτοιμα τα «σούπερ ψυγεία» που μεταφέρουν εμβόλια σε πολικές θερμοκρασίες

Έτοιμη για χρήση είναι τα «σούπερ ψυγεία», που μπορούν να μεταφέρουν τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, τα οποία είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, όπως αυτά της BioNTech και της Pfizer.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το ενέσιμο σκεύασμα του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού «Pfizer» και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «Biontech» πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου.

Το πρόβλημα της συντήρησης εμβολίων, που απαιτούν τέτοιες θερμοκρασίες καθιστά δύσκολη την μεταφορά τους. Εδώ ακριβώς έρχεται η γερμανική εταιρεία να δώσει τη λύση.

frige11

«Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικούς καταψύκτες εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας, όπως αυτοί που κατασκευάζονται από την εταιρεία «Binder» με έδρα την Τούτλινγκεν, στο κρατίδιο Βάδης Βυρτεμβέργης. Τα συστήματα ψύξης πολλαπλών σταδίων είναι ενσωματωμένα σε αυτό και μπορούν να φτάσουν το επίπεδο θερμοκρασίας στους μείον 90 βαθμούς Κελσίου», εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας, Πέτερ Μίχαελ Μπίντερ στο γερμανικό δίκτυο «ntv».

Το δεύτερο ισχυρό πλεονέκτημα που έχουν τα ντουλάπια των σούπερ ψυγείων είναι «ένα είδος σούπερ μόνωσης», που διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία δωματίου κυριαρχεί στο εξωτερικό και το πολικό ψύχος στο εσωτερικό.

Η εταιρεία «Binder», που απασχολεί 450 εργαζόμενους, είχε ξεκινήσει την παραγωγή των «σούπερ ψυγείων» εδώ και μήνες.

Στο εργοστάσιό της, στο Τίμπινγκεν, η εταιρεία προμηθεύει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Curevac με τεχνολογία ψύξης.

Τον Οκτώβριο, στην ιστοσελίδα της η εταιρεία «Binder» έγραφε χαρακτηριστικά: «Οι καταψύκτες εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας είναι προς το παρόν σε όλο τον κόσμο: Έχουν ήδη εγκατασταθεί σε στρατηγικούς κόμβους».

«Δουλέψαμε με πλήρη ταχύτητα σε όλη την πανδημία, έτσι ώστε οι παραδόσεις να μπορούν να γίνονται γρήγορα και άμεσα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο ρυθμός παραγωγής αυξήθηκε κατά 200%» όπως δήλωσε το «αφεντικό» της εταιρείας Binder στο δίκτυο «ntv» και συνέχισε: «Η όλη ιστορία με τα εμβόλια έχει αναπτύξει μια κολοσσιαία δυναμική. Λαμβάνουμε αμέτρητες κλήσεις και e-mail, όπου το μόνο που μας ρωτούν είναι το πότε και πόσους τέτοιους καταψύκτες μπορείτε να μας προμηθεύσετε».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...