Γερμανία – Γαλλία: «Ανησυχητική» η απόφαση Τραμπ για τους πρόσφυγες

Γερμανία - Γαλλία: «Ανησυχητική» η απόφαση Τραμπ για τους πρόσφυγες

«Η υποδοχή προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αποτελεί υποχρέωσή μας»

«Οι αποφάσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως αναφορικά με τους περιορισμούς στην είσοδο προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες, «ανησυχούν» τη Γερμανία και τη Γερμανία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό, μετά από συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Παρίσι.

«Η απόφαση αυτή δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως «η υποδοχή προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αποτελεί υποχρέωσή μας».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν ότι οποιεσδήποτε κινήσεις προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για την ανατολική Ουκρανία.

«Εμείς στη Γερμανία και στη Γαλλία έχουμε μια ξεκάθαρη θέση για τις κυρώσεις», δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του. «Ευχόμαστε να εφαρμοστεί η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αρθούν οι κυρώσεις».

Όπως αναφέρει το «Reuters», ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είπε πως με τον Ζαν-Μαρκ Ερό συμφώνησαν τη δημιουργία διμερών ομάδων εργασίας για θέματα όπως η Ουκρανία και η Ρωσία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...