Γερμανία: Εκατοντάδες στρατιώτες ύποπτοι για διασύνδεση με την ακροδεξιά

Γερμανία: Εκατοντάδες στρατιώτες ύποπτοι για διασύνδεση με την ακροδεξιά
 Γερμανία: Εκατοντάδες στρατιώτες ύποπτοι για διασύνδεση με την ακροδεξιά


26/01/2020 – 14:38

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, 550 Γερμανοί στρατιώτες βρίσκονται υπό έρευνα για διασυνδέσεις με την ακροδεξιά βρίσκονται.

Επιπλέον 360 περιπτώσεις υπόπτων για εξτρεμισμό καταγράφηκαν το 2019, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδας ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του γερμανικού στρατού, Κριστόφ Γκαμ, που σημείωσε ότι 14 άτομα καταδικάστηκαν πέρυσι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ακόμα 40 απέτυχαν να τηρήσουν τις αξίες του Συντάγματος της χώρας. «Ο στόχος μας είναι όχι μόνο να απομακρύνουμε τους εξτρεμιστές από το γερμανικό στρατό αλλά και τους ανθρώπους που δεν έχουν πίστη στο Σύνταγμα» σχολίασε ο Γκαμ. Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση των αριθμών στους ελέγχους της υπηρεσίας.  

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εξτρεμισμού τόσο στο σώμα των ενόπλων δυνάμεων όσο και άλλων σωμάτων ασφαλείας της Γερμανίας, ενώ τον περασμένο μήνα νέο σκάνδαλο με νεοναζί στο στρατό είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας τη συμμετοχή αξιωματικών και στρατιωτών σε δραστηριότητες ακροδεξιών. 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...