Γερμανία: Προκλητικών δημοσιευμάτων συνέχεια

Γερμανία: Προκλητικών δημοσιευμάτων συνέχεια
Άλλο ένα προκλητικό δημοσίευμα  σχετικά με τις προθέσεις της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα… οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», γράφει η εφημερίδα.

«Ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπιστεί το ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα παρασκηνιακά και ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες.

«Η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους», προσθέτει η La Repubblica.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της στο Βερολίνο, «για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος», ενώ επισημαίνει ότι «οι πιο σκληροί γερμανοί πολιτικοί, έφτασαν να ζητούν παράλληλα με το ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής κυβέρνησης, Michael Fuchs, είχε δηλώσει στην εφημερίδα Handelsblatt ότι «η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα».

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...