Γερμανία: Χάκερ «χτύπησαν» κατά λάθος νοσοκομείο και προκάλεσαν τον θάνατο ασθενούς

Γερμανία: Χάκερ «χτύπησαν» κατά λάθος νοσοκομείο και προκάλεσαν τον θάνατο ασθενούς
Γερμανία: Χάκερ «χτύπησαν» κατά λάθος νοσοκομείο και προκάλεσαν τον θάνατο ασθενούς

Στην γλώσσα της τεχνολογίας θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς και ως «ψηφιακό έμφραγμα» αυτό που συνέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας με 18 εκατομμύρια κατοίκους. Ξαφνικά εκεί που όλα λειτουργούσαν κανονικά, νέκρωσαν.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλέφωνα, ψηφιακό υλικό με ιστορικά των ασθενών, ακόμη και οι αίθουσες χειρουργείων ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν, ούτε καν για σοβαρά περιστατικά. Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί ένα ολόκληρο νοσοκομείο εκτός λειτουργίας και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα περιστατικό.

Ασθενής κατέληξε στο νοσοκομείο του Βούπερταλ

«Δεν μπορούσε να κινηθεί κανένα ασθενοφόρο, κανένα ελικόπτερο» περιγράφει την κατάσταση ο Φρανκ Σνάιντερ, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου. «Τα εξωτερικά ιατρεία νέκρωσαν.

Ήταν μια τρομακτική περίοδος για μας και τους ασθενείς». Το ασυνήθιστο περιστατικό έγινε την περασμένη εβδομάδα. Οι χάκερ «κλείδωσαν» 30 σέρβερ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Σε έναν εξ αυτών άφησαν μια εκβιαστική επιστολή ώστε να έρθουν οι αρχές του πανεπιστημίου σε επικοινωνία μαζί τους χωρίς όμως να ζητούν χρήματα. Θα ήταν ίσως ένα ανάμεσα στα πολλά κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων από χάκερ σε ηλεκτρονικά συστήματα επιχειρήσεων, κρατικών υπηρεσιών, υπουργείων ακόμη και κοινοβουλίων εάν δεν το πλήρωνε με τη ζωή της μια γυναίκα που εκείνο το βράδυ διακομίστηκε στα επείγοντα και έπρεπε να εγχειριστεί αμέσως.

Αλλά ήταν απολύτως αδύνατο γιατί τα πάντα είχαν παραλύσει. ΄Ετσι με το ίδιο ασθενοφόρο η γυναίκα διακομίστηκε στο Βούπερταλ, 30 χιλιόμετρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ.

Η διάρκεια της διαδρομής είναι μόνο 30 λεπτά. Αλλά η ασθενής δεν άντεξε και κατέληξε. Είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο κρούσμα κυβερνοεπίθεσης με νεκρό. Η εισαγγελία του Βούπερταλ έχει αναλάβει το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...