Γερμανικά ΜΜΕ: Η ελληνική κρίση είναι πάλι εδώ -Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι

«Η ελληνική κρίση χρέους είναι πάλι εδώ. Για μια ακόμα φορά η χώρα χρειάζεται δισεκατομμύρια, ενώ αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση με τους δανειστές», τονίζει το περιοδικό Stern, για τη χώρα μας.

Στο μεταξύ, η Berliner Morgenpost από την άλλη γράφει ότι «Η Ελλάδα είναι πάλι σε σταυροδρόμι», ενώ αναφέρει ότι η χώρα μας θα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα με τη δραχμή και χωρίς την ΕΕ.

«Και οι δύο συζητήσεις, η μια για την επιστροφή στη δραχμή και η άλλη για το Grexit είναι επιζήμιες. Οι Ελληνες δεν θα ζούσαν καλύτερα με τη δραχμή. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως, απλά με την δραχμή θα ήταν ακόμα πιο φτωχοί. Και οι Βρυξέλλες θα είχαν ένα επιπλέον πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ. Η συζήτηση για το Grexit αποτελεί βαρίδι, από το οποίο θα έπρεπε να απαλλαγεί η συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ», γράφει ακόμη η εφημερίδα του Βερολίνου.

Το δημοσίευμα του Stern φιλοξενεί και δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος αναφέρει ότι σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και την αντιπολίτευση, συμφωνούν ότι η πολιτική λιτότητας είναι δηλητήριο για την Ελλάδα.

«Μας πίεσαν να υπογράψουμε ότι θα πηδήξουμε 20 μέτρα ύψος και τώρα μας τιμωρούν που δεν τα καταφέραμε», δήλωσε ακόμη, ενώ ο Δημήτρης Καμμένος είπε στο Stern «δεν υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και Ελλάδας αλλά μεταξύ των δανειστών και συγκεκριμένα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/272702-Germanika-MME-E-ellenike-krise-einai-pali-edo-E-Ellada-se-stayrodromi ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...