Γερμανός υπουργός Υγείας: Η Βρετανία του Brexit μόλις ενέκρινε ένα ευρωπαϊκό εμβόλιο

Γερμανός υπουργός Υγείας: Η Βρετανία του Brexit μόλις ενέκρινε ένα ευρωπαϊκό εμβόλιο
Γενς

Το να γιορτάζει κανείς την γρήγορη έγκριση από τη Βρετανία του εμβολίου των BioNtech/ Pfizer κατά του κορωνοϊού ως όφελος του Brexit είναι άστοχο, καθώς το ίδιο το εμβόλιο είναι προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία έχει αποχωρήσει η Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο Σπαν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ενώ η Βρετανία ήταν η πρώτη που ενέκρινε το εμβόλιο, ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα ακολουθήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Η διαφορά χρόνου οφείλεται στο ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ ακολούθησαν μια διαδικασία έκτακτης έγκρισης, ενώ η ΕΕ μια τακτική διαδικασία.

“Αλλά, μερικά σχόλια για το Brexit στους Βρετανούς φίλους μου: η Biontech είναι ένα ευρωπαϊκό επίτευγμα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι αυτό το ευρωπαϊκό προϊόν είναι τόσο καλό που η Βρετανία το ενέκρινε τόσο γρήγορα δείχνει ότι στην κρίση η ευρωπαϊκή και διεθνής συνεργασία είναι η καλύτερη”, δήλωσε ο ίδιος. Από κάποιες πλευρές έγιναν υπαινιγμοί ότι το γεγονός πως η Βρετανία έχει τη δική της διαδικασία έγκρισης φαρμάκων σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό οργανισμό.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...