Γερμανός Υπ. Εξωτερικών: Θα στείλουμε 1,6 δισ. ευρώ στη Συρία και τις γειτονικές χώρες

Γερμανός Υπ. Εξωτερικών: Θα στείλουμε 1,6 δισ. ευρώ στη Συρία και τις γειτονικές χώρες
Γερμανός Υπ. Εξωτερικών: Θα στείλουμε 1,6 δισ. ευρώ στη Συρία και τις γειτονικές χώρες

«Η Γερμανία θα παράσχει στη Συρία και τις γειτονικές χώρες ανθρωπιστική βοήθεια ύψους σχεδόν 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ». Αυτό ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σήμερα κατά την τηλεδιάσκεψη των δωρητών που διοργάνωσε η Ε.Ε. για την Συρία.

«Η κρίση του κορωνοϊού και οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν εξ αιτίας του εμφυλίου πολέμου επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη Συρία. Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων εξαρτώνται από την αποστολή βοήθειας, η οποία φτάνει στη Συρία μέσω Τουρκίας και Ιράκ. Επιπλέον θα πρέπει να βοηθηθούν και οι γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Μάας.

Περισσότερα από 940 εκατομμύρια ευρώ -από τα συνολικά 1,58 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διαθέσει η Γερμανία- προέρχονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ανάπτυξης. «Είμαστε ο μεγαλύτερος δωρητής μετά την Ε.Ε. και παραμένουμε ενεργοί», δήλωσε σχετικά ο ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης, Γκερντ Μιούλερ.

Από το 2016, έχουν δημιουργηθεί με το πρόγραμμα «Cash for Work» θέσεις εργασίας για 360.000 άτομα στη Συρία και στις γειτονικές χώρες Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο, Συρία και Τουρκία χάρη στην οικονομική στήριξη της Γερμανίας. Επίσης, 750.000 παιδιά από τη Συρία μπόρεσαν να ξαναπάνε στο σχολείο και τροφοδοτήθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι με καθαρό πόσιμο νερό. Η Γερμανία διέθεσε πέρυσι για το σκοπό αυτό 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο ΟΗΕ θέλει να επιτύχει από τους συμμετέχοντες στην διάσκεψη δωρητών, στην οποία συμμετέχουν 60 κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις δεσμεύσεις για το ποσό των 9 δισ. ευρώ.

Πηγή: de. reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...