Γεροβασίλη: Δεν εξυπηρετούνται με πρόωρες εκλογές οι εθνικοί στόχοι

“Η κυβέρνηση, με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στους εθνικούς στόχους”

Οι πρόωρες εκλογές δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους, δηλώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», συμπληρώνοντας πως «οι μόνοι που ζητούν σήμερα εκλογές είναι όσοι στη Ν.Δ. έχουν πάθει σύνδρομο στέρησης εξουσίας».

«Η κυβέρνηση, με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στους εθνικούς στόχους, που είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάπτυξη και η έξοδος από την επιτροπεία. Οι στόχοι αυτοί είναι εντολή του ελληνικού λαού και δεν εξυπηρετούνται με πρόωρες εκλογές» αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη.

Η υπουργός σημειώνει ότι είναι σειρά της Ευρώπης να αποφασίσει αν έχει την πολιτική βούληση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση με μια βιώσιμη συμφωνία, ενώ επισημαίνει ότι οι ευρύτερες συναινέσεις ζητούνται «στο όνομα του ελληνικού λαού, όχι στο όνομα των δανειστών».

Όπως αναφέρει παράλληλα, οι διαφορές στη διαπραγμάτευση δεν είναι τεχνικού αλλά πολιτικού χαρακτήρα. «Οι εμμονές του ΔΝΤ δεν είναι συμβατές με τους στόχους της προώθησης μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Απεναντίας, η διφορούμενη θέση του Ταμείου λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» δηλώνει.

Ερωτηθείσα για τις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο μεγάλος μας στόχος είναι η επαναφορά της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, ώστε να μπορέσει ο κόσμος της εργασίας -στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-να αποκτήσει προβάδισμα, όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία και μπούμε οριστικά στο στάδιο της βιώσιμης ανάπτυξης».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/276379-Gerobasile-Den-exyperetoyntai-me-proores-ekloges-oi-ethnikoi-stochoi ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...