Για εμφάνιση νέου πανδημικού κύματος το φθινόπωρο προειδοποιεί ο καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αν δε ληφθούν μέτρα για τον κορονοϊό εδώ και τώρα.

«Εάν δεν εφαρμοστεί συγκεκριμένη στρατηγική και μέτρα τώρα με μια προοπτική μακροπρόθεσμη τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα ζήσουμε την ίδια κατάσταση» υπογράμμισε ο μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Περιμένουμε ο ιός να κάνει κάτι διαφορετικό από ότι έως τώρα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός […] Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν τον Μάρτιο του 2020. Η πανδημία κάποια στιγμή θα είναι ένα θέμα το οποίο δεν θα πρέπει να μας απασχολεί […]» εξηγεί.

«Το ζήτημα δεν είναι πότε θα φύγει ο ιός, αλλά το πότε στην Ελλάδα θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα πέντε εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Χρειαζόμαστε γιατρούς που να μπορούν να αντιμετωπίζουν μέσα στα νοσοκομεία νοσήματα. Χρειαζόμαστε φάρμακαεμβόλιατηλεϊατρική. Αυτά δεν είναι σύστημα υγείας, αλλά μέτρα για την πανδημία» τονίζει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

newsbeast.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...