Γεωργιάδης: “Δέχθηκα πιέσεις από βιομηχάνους να αποσύρω την τροπολογία”

Γεωργιάδης:
Τους υψηλούς τόνους της κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εκπροσωπεί το «το πορτοφόλι των φαρμακοβιομήχανων», ενώ κατήγγειλε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργούν ως «εκπρόσωποι τύπου συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών».

Αίσθηση δε προκάλεσε η παραδοχή του υπουργού πως δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από εταιρίες προκειμένου να αποσύρει την τροπολογία που φέρνει μειώσεις τιμών σε 6.000 φάρμακα.

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτησή της Βασιλικής Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) στην Βουλή είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους συμπολίτες μας και να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους. Αρα εσείς ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως αυτοτιτλοφορείστε, προφανώς θα έπρεπε εσείς να εκπροσωπείτε το πορτοφόλι των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων. Αυτό κάπου το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία. Θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει. Πάντως σας αφιερώνω και το πρωτοσέλιδο της “Πράσινης” του Σαββάτου».

Απευθυνόμενος προσωπικά στην βουλευτή είπε: «Αν καταψηφίσετε την τροπολογία την Τετάρτη τότε η ψήφος σας θα σας συνοδεύει μια ζωή γιατί το βασικό σας επιχείρημα είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι. Να ξέρετε όμως ότι η εξοικονόμηση προέρχεται κατά ¾ από περιορισμούς ξένων εταιριών και κατά ¼ από ελληνικές. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μας εγκαλεί γιατί έως τώρα οι τιμές δεν ήταν παρόμοιες με αυτές της Ευρώπης και όχι να μας κατηγορεί σήμερα που το κάνουμε, εκπροσωπώντας την εγχώρια βιομηχανία. Δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να μεταβεί στην Κουμουνδούρου προκειμένου «να σας εξηγήσω γραμμή – γραμμή για να καταλάβετε ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε ή δεν τα έχετε καταλάβει καλά ή κάποιοι σας έχουν παραπληροφορήσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μπει στο «όχι» όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι στο κόμμα σας, εκπρόσωποι τύπου ορισμένων φαρμακοβιομηχανιών».

Νωρίτερα, η κυρία Κατριβάνου ανέφερε ότι «παρακολουθούμε την «γεωργιάδα» στις τηλεοράσεις. Αυτό που ξέρουμε είναι αυτό που βιώνει ο κόσμος. Ότι αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του. Το πρόβλημα είναι ότι ενεργείτε χωρίς σχέδιο, με βάση λογιστικούς υπολογισμούς γιατί σας το υπαγορεύει η τρόικα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...