Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε τη στράτευση στα 18

«H Nέα Δημοκρατία συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την υποχρεωτική στράτευση στα 18 αν ο κ. Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Άμυνας του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, που ήταν «παρών» στη χθεσινή ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πεντάγωνο, έδειξε να συμφωνεί με τη θέση του υπουργού Άμυνας, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, για τη στράτευση.

«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του υπουργού Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ.

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό. Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας», τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου με υποχρεωτική στράτευση στα 18 περισσότερους ανθρώπους στις μονάδες, και με τον νέο να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία του και να κοιτάξει τις σπουδές του».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...