Γεύσεις Χριστουγέννων: Κουραμπιεδάκια.

unnamed unnamed1
Κουραμπιεδάκια…
Υλικά
1/2 κιλό βούτυρο αγελαδινό
1/2 κιλό φυτίνη
2 αυγά κρόκους
1 φλυτζανάκ ιτου καφέ  μαστίχα ή ούζο
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
2 κιλά αλεύρι
4 βανίλλιες
2 πιατάκια του καφέ ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα καβουρδισμένα(15 -20 )
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα!
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο φτερό του μίξερ στην 3 με 4 ταχύτητα το βούτυρο την φυτίνη και την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρός .Μετά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα  έχοντας κατέβει μια ταχύτητα στο μίξερ.
Σταδιακά αχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο,διαλύουμε στο μπεικιν πάουντερ την μαστίχα ή το ούζο  και μαζί με τις βανίλλιες τα προσθέτουμε στο μειγμα .Έχουμε χοντροκόψει τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή στο χέρι και τα ρίχνουμε και αυτα.Χτυπάπε 5” ακόμα το μείγμα.
  Πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια  ασκώντας μια μικρή πίεση, “δαχτυλιά” στο κέντρο.Μπορούμε επίσης να κόψουμε τα κουραμπιεδάκια σε διάφορα σχέδια,μισοφέγγαρα κτλ,με κουπ πάτ!
Ψήνουμε  στούς 170 βαθμούς κελσίου για 15 -20 λεπτά.
Αφήνουμε τα κουραμπιεδάκια να κρυώσουν και μετα τα ζαχαρώνουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη..
Μικρά tips!!!!
Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του  βουτύρου τόσο πιο αφράτος γίνετε ο κουραμπιές
Το αφράτεμα του βουτύρου με την ζάχαρη απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα.Όμως μόλισ προστεθεί το αλεύρι πρ[επει το χτύπημα να γίνεται  αργά,για να μην καταστραφεί η υφή του μείγματος.
 Ο κουραμπιές ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία ,ώστε να μην αποκτήσει τραχιά υφή και να μην σκληρύνουν και να έχουν ενα λευκοχρυσαφί χρώμα!!
Απαραίτητο και εξαιρετικά σημαντικό!!!!!  είναι να ζαχαρωθούν όταν είναι κρύοι, γιατί αν είναι ζεστοί  στο πρώτο πέρασμα με την ζάχαρη άχνη θα κάνει ενα χοντρό υπόστρωμα που δεν είναι ευχάριστο όταν το τρώμε
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ!!!
Αντί για αμύγδαλα καβουρδισμενα μπορύμε να βάλουμε στον κουραμπιέ χοντροκομμενες μαντορλες!!!( θα τις βρείτε στα σούπερ μάρκετ!!) Εμείς το δοκιμάσαμε χρησιμοποιώντας τις μάντορλες ”Σκιαδαρέσης” και μείναμε ενθουσιασμένη απο το αποτέλεσμα!!!!ΑΞΙΖΕΙ!!!!
Στείλτε κάτω από το άρθρο σαν σχόλιο τις απορίες σας…


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...